Begin deze week was een delegatie van Nike op bezoek in Barcelona voor topoverleg met Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu. Enkel hooggeplaatsten waren aanwezig op de vergadering. Het agendapunt: de nieuwe truitjes voor het seizoen 2015/2016.

Nike dokterde voor het thuisshirt een revolutionair concept uit, met voor het eerst in de geschiedenis van de club geen verticale, maar horizontale blauw-rode strepen. Vermoedelijk met rode shorts. Het voorstel lekte uit via de Catalaanse krant Sport, tot grote verbazing van de clubverantwoordelijken. Zij worden nu op snelheid gepakt, want het nieuws domineerde meteen de discussies in de straat en op de sociale media.

Protest van de socio's

De meerderheid van de socio's spuwt het nieuwe concept uit en noemt het onomwonden heiligschennis. In 115 jaar clubgeschiedenis is er nooit gerotzooid met de verticale lijnen. Dat dat nu wel gebeurt om commerciële redenen -als er te weinig verschil is met de truitjes van het seizoen voordien, daalt de verkoop, aldus de commentaar in Sport- schiet bij velen in het verkeerde keelgat.

Nochtans waren er in het verleden nog verrassende concepten voor shirts. Denk maar aan het geel-rode (de kleuren van Catalonië) uitshirt van twee seizoenen geleden -ook de eerste keer dat die kleuren gebruikt werden. Of het uitshirt voor het seizoen 2002/2003, donkerblauw met een diagonale streep in blauw-rood. Toen betrof het echter pas de tweede uitrusting. Dat er nu zo duchtig geraakt wordt aan het eerste shirt, beschouwen de socio's als veel ingrijpender.

Veto

Bartomue en de overige bestuursleden van FC Barcelona proberen nu de woede van de achterban te temperen door te stellen dat ze nog een veto kunnen stellen. De vraag is echter in hoeverre dat waar is, want de productie van een nieuwe lijn moet al vele maanden voor het seizoen gebeuren. De kans dat Nike nu nog met een ander concept op de proppen komt, is veeleer klein.

Begin deze week was een delegatie van Nike op bezoek in Barcelona voor topoverleg met Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu. Enkel hooggeplaatsten waren aanwezig op de vergadering. Het agendapunt: de nieuwe truitjes voor het seizoen 2015/2016. Nike dokterde voor het thuisshirt een revolutionair concept uit, met voor het eerst in de geschiedenis van de club geen verticale, maar horizontale blauw-rode strepen. Vermoedelijk met rode shorts. Het voorstel lekte uit via de Catalaanse krant Sport, tot grote verbazing van de clubverantwoordelijken. Zij worden nu op snelheid gepakt, want het nieuws domineerde meteen de discussies in de straat en op de sociale media. Protest van de socio'sDe meerderheid van de socio's spuwt het nieuwe concept uit en noemt het onomwonden heiligschennis. In 115 jaar clubgeschiedenis is er nooit gerotzooid met de verticale lijnen. Dat dat nu wel gebeurt om commerciële redenen -als er te weinig verschil is met de truitjes van het seizoen voordien, daalt de verkoop, aldus de commentaar in Sport- schiet bij velen in het verkeerde keelgat. Nochtans waren er in het verleden nog verrassende concepten voor shirts. Denk maar aan het geel-rode (de kleuren van Catalonië) uitshirt van twee seizoenen geleden -ook de eerste keer dat die kleuren gebruikt werden. Of het uitshirt voor het seizoen 2002/2003, donkerblauw met een diagonale streep in blauw-rood. Toen betrof het echter pas de tweede uitrusting. Dat er nu zo duchtig geraakt wordt aan het eerste shirt, beschouwen de socio's als veel ingrijpender.VetoBartomue en de overige bestuursleden van FC Barcelona proberen nu de woede van de achterban te temperen door te stellen dat ze nog een veto kunnen stellen. De vraag is echter in hoeverre dat waar is, want de productie van een nieuwe lijn moet al vele maanden voor het seizoen gebeuren. De kans dat Nike nu nog met een ander concept op de proppen komt, is veeleer klein.