Waar de Franse kampioen afhaakte bij 75 miljoen euro, zou Barça volgens Spaanse bronnen bijna 90 miljoen euro overmaken aan Ajax.

Daarmee zou De Jong, vijfvoudig international, de duurste Nederlandse speler ooit worden en Virgil van Dijk aflossen. Voor de 27-jarige verdediger betaalde Liverpool eind 2017 aan Southampton 84,4 miljoen euro. Dit record gaat dus uit de boeken voor de creatieve middenvelder van Ajax.

Ook bij Manchester City en Juventus stond De Jong op de radar, maar zij vielen al in een eerder stadium af. De Italiaanse kampioen vond de vraagprijs te gortig en de kampioen in de Premier League kan zich financieel geen grote uitgaven permitteren nu de UEFA in het kader van Financial Fair Play een boekenonderzoek doet bij de werkgever van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany.

De duurste Belgische voetballer is Romelu Lukaku. Manchester United legde in de zomer van 2017 een transfersom van bijna 85 miljoen euro op tafel om de spits los te weken bij Everton.

Waar de Franse kampioen afhaakte bij 75 miljoen euro, zou Barça volgens Spaanse bronnen bijna 90 miljoen euro overmaken aan Ajax. Daarmee zou De Jong, vijfvoudig international, de duurste Nederlandse speler ooit worden en Virgil van Dijk aflossen. Voor de 27-jarige verdediger betaalde Liverpool eind 2017 aan Southampton 84,4 miljoen euro. Dit record gaat dus uit de boeken voor de creatieve middenvelder van Ajax. Ook bij Manchester City en Juventus stond De Jong op de radar, maar zij vielen al in een eerder stadium af. De Italiaanse kampioen vond de vraagprijs te gortig en de kampioen in de Premier League kan zich financieel geen grote uitgaven permitteren nu de UEFA in het kader van Financial Fair Play een boekenonderzoek doet bij de werkgever van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany. De duurste Belgische voetballer is Romelu Lukaku. Manchester United legde in de zomer van 2017 een transfersom van bijna 85 miljoen euro op tafel om de spits los te weken bij Everton.