FC Barcelona bezorgd om Thomas Vermaelen

© Belga Image

Thomas Vermaelen liep afgelopen weekend opnieuw een blessure op. Onze landgenoot heeft zo nog niet voor zijn nieuwe club FC Barcelona kunnen spelen.

FC Barcelona maakt zich ernstige zorgen over onze landgenoot Thomas Vermaelen, die afgelopen weekend opnieuw een blessure opgelopen heeft. Dat maakte technisch directeur Andoni Zubizarreta maandag bekend.

De Catalaanse grootmacht is intussen afgereisd naar Cyprus, waar ze het dinsdag op de vijfde speeldag in groep F van de Champions League opnemen tegen Apoel Nicosia. Barça-coach Luis Enrique kan echter geen beroep doen op Vermaelen, die pas vorige week maandag voor de eerste keer terug met de groep kon meetrainen.

Nog niet gespeeld

“Zondag ondervond hij opnieuw hinder en daarom hebben we besloten dat het voor hem beter was om niet mee te reizen naar Cyprus”, vertelde Zubizarreta. “De speler zal in samenspraak met de artsen beslissen wat er nu moet gebeuren.”

Vermaelen staat al sinds het WK in Brazilië, waar hij een hamstringblessure opliep, aan de kant en speelde nog geen minuut voor zijn nieuwe club Barcelona. In de Spaanse pers wordt er gevreesd dat een operatie onvermijdelijk is. Barcelona staat tweede in zijn groep met 9 punten en is samen met PSG (10 punten) al zeker van de tweede ronde. Apoel Nicosia (1) en Ajax (2) vechten een strijd uit om de derde plaats, die recht geeft op een ticket voor de zestiende finales van de Europa League. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content