Alle doelpunten in Sevilla vielen na de rust. Op het uur opende Antoine Griezmann de score, nauwelijks drie minuten later zorgde Frenkie de Jong al voor een dubbele voorsprong. De laatste twee treffers nam Lionel Messi (68. en 72.) voor zijn rekening. Barça nam zo revanche voor de verloren Spaanse Supercup van begin dit jaar. Toen werd het 3-2 voor Athletic na verlengingen.

Beide teams stonden nu al vier keer tegenover elkaar dit seizoen: beide competitiewedstrijden wonnen de Catalanen, die dankzij de eerste prijs in twee jaar weer wat zuurstof krijgen. In La Liga werd de Clasico vorig weekend uit bij Real Madrid immers verloren, waardoor Barcelona in de stand naar de derde plaats zakte, met twee punten minder dan leider Atlético en eentje minder dan de Koninklijke.

In de Champions League werden ze eerder dit seizoen al kansloos uitgeschakeld door PSG.

Alle doelpunten in Sevilla vielen na de rust. Op het uur opende Antoine Griezmann de score, nauwelijks drie minuten later zorgde Frenkie de Jong al voor een dubbele voorsprong. De laatste twee treffers nam Lionel Messi (68. en 72.) voor zijn rekening. Barça nam zo revanche voor de verloren Spaanse Supercup van begin dit jaar. Toen werd het 3-2 voor Athletic na verlengingen. Beide teams stonden nu al vier keer tegenover elkaar dit seizoen: beide competitiewedstrijden wonnen de Catalanen, die dankzij de eerste prijs in twee jaar weer wat zuurstof krijgen. In La Liga werd de Clasico vorig weekend uit bij Real Madrid immers verloren, waardoor Barcelona in de stand naar de derde plaats zakte, met twee punten minder dan leider Atlético en eentje minder dan de Koninklijke. In de Champions League werden ze eerder dit seizoen al kansloos uitgeschakeld door PSG.