De Catalanen deden dat na een 0-1 zege op het veld van titelverdediger Atletico Madrid. Wie anders dan Lionel Messi zorgde in Vicente Calderon voor het enige doelpunt uit de partij.

Voor aanvang van de topper tegen Atletico had Barça in de stand vier punten voorsprong op eerste achtervolger Real Madrid, bij winst was het dus altijd landskampioen. Dat lukte dankzij een treffer van Messi iets voorbij het uur. Real won ook, met 1-4 bij Espanyol - onder meer na een hattrick van Cristiano Ronaldo - maar Barcelona behoudt met nog één speeldag te gaan een onoverbrugbare voorsprong van vier punten op de Koninklijke.

Dat Barça de titel uitgerekend op het veld van Atletico pakt is best wel symbolisch, want vorig seizoen was het 'Atleti' dat kampioen werd in Camp Nou.

Triple?

De club van Rode Duivel Thomas Vermaelen, dit dit seizoen wegens blessureleed zelf nog niet speelde, kan naast de titel nog twee prijzen winnen. Dinsdag plaatste het zich immers voor de finale van de Champions League, waar het op 6 juni in Berlijn Juventus partij geeft, en op 30 mei werkt Barcelona tegen Athletic Bilbao ook nog de finale van de Copa del Rey af. (Belga)

De Catalanen deden dat na een 0-1 zege op het veld van titelverdediger Atletico Madrid. Wie anders dan Lionel Messi zorgde in Vicente Calderon voor het enige doelpunt uit de partij. Voor aanvang van de topper tegen Atletico had Barça in de stand vier punten voorsprong op eerste achtervolger Real Madrid, bij winst was het dus altijd landskampioen. Dat lukte dankzij een treffer van Messi iets voorbij het uur. Real won ook, met 1-4 bij Espanyol - onder meer na een hattrick van Cristiano Ronaldo - maar Barcelona behoudt met nog één speeldag te gaan een onoverbrugbare voorsprong van vier punten op de Koninklijke. Dat Barça de titel uitgerekend op het veld van Atletico pakt is best wel symbolisch, want vorig seizoen was het 'Atleti' dat kampioen werd in Camp Nou. De club van Rode Duivel Thomas Vermaelen, dit dit seizoen wegens blessureleed zelf nog niet speelde, kan naast de titel nog twee prijzen winnen. Dinsdag plaatste het zich immers voor de finale van de Champions League, waar het op 6 juni in Berlijn Juventus partij geeft, en op 30 mei werkt Barcelona tegen Athletic Bilbao ook nog de finale van de Copa del Rey af. (Belga)