FC Barcelona heeft voor de 22e keer in de clubgeschiedenis de Spaanse landstitel veroverd.

De Catalanen hoefden daarvoor zelf niet in actie te komen. Eerste achtervolger Real Madrid bleef bij Espanyol steken op een 1-1 gelijkspel.

In de stand heeft Barcelona een voorsprong van 7 punten op Real, dat zelf nog maar twee matchen te spelen heeft en Messi en co dus niet meer kan bijbenen.

Verschillende honderden Barça-supporters verzamelden zaterdag rond middernacht in het centrum van Barcelona om de nieuwe titel van hun club te vieren. Rond de fontein van Canaletes barstte een feest los dat nog tot in de vroege uurtjes verder duurde.

FC Barcelona wordt dit seizoen voor het eerst geleid door hoofdcoach Tito Vilanova, die Pep Guardiola opvolgde. Zondag gaat de nieuwe kampioen op bezoek bij het Atletico Madrid van doelman Thibaut Courtois. (Belga/BO)

De laatste tien Spaanse landstitels op een rij

2013: FC Barcelona
2012: Real Madrid
2011: FC Barcelona
2010: FC Barcelona
2009: FC Barcelona
2008: Real Madrid
2007: Real Madrid
2006: FC Barcelona
2005: FC Barcelona
2004: Valencia

FC Barcelona heeft voor de 22e keer in de clubgeschiedenis de Spaanse landstitel veroverd.De Catalanen hoefden daarvoor zelf niet in actie te komen. Eerste achtervolger Real Madrid bleef bij Espanyol steken op een 1-1 gelijkspel. In de stand heeft Barcelona een voorsprong van 7 punten op Real, dat zelf nog maar twee matchen te spelen heeft en Messi en co dus niet meer kan bijbenen. Verschillende honderden Barça-supporters verzamelden zaterdag rond middernacht in het centrum van Barcelona om de nieuwe titel van hun club te vieren. Rond de fontein van Canaletes barstte een feest los dat nog tot in de vroege uurtjes verder duurde. FC Barcelona wordt dit seizoen voor het eerst geleid door hoofdcoach Tito Vilanova, die Pep Guardiola opvolgde. Zondag gaat de nieuwe kampioen op bezoek bij het Atletico Madrid van doelman Thibaut Courtois. (Belga/BO)