FC Barcelona gaat de Wereldvoetbalbond FIFA toestemming vragen om een vervanger voor Thomas Vermaelen te kunnen aantrekken. De Rode Duivel gaat volgende week onder het mes en zal maanden out zijn.

Barça mag in principe de twee komende transferperiodes geen nieuwe spelers halen. De club kreeg de sanctie opgelegd omdat het inbreuken had begaan bij de transfers van jeugdspelers. Volgens enkele Catalaanse sportkranten hoopt Barcelona bij de FIFA groen licht te krijgen om toch een nieuwe verdediger te kunnen strikken.

De 29-jarige Vermaelen speelde sinds zijn komst naar Barça afgelopen zomer nog geen minuut in een officiële competitie. Hij blijft sukkelen met een hamstringblessure die hij opliep tijdens het WK in Brazilië. Een operatie moet nu soelaas brengen. Daarna wacht de ex-speler van Ajax en Arsenal een revalidatie van verschillende maanden. (Belga/WB)

FC Barcelona gaat de Wereldvoetbalbond FIFA toestemming vragen om een vervanger voor Thomas Vermaelen te kunnen aantrekken. De Rode Duivel gaat volgende week onder het mes en zal maanden out zijn. Barça mag in principe de twee komende transferperiodes geen nieuwe spelers halen. De club kreeg de sanctie opgelegd omdat het inbreuken had begaan bij de transfers van jeugdspelers. Volgens enkele Catalaanse sportkranten hoopt Barcelona bij de FIFA groen licht te krijgen om toch een nieuwe verdediger te kunnen strikken. De 29-jarige Vermaelen speelde sinds zijn komst naar Barça afgelopen zomer nog geen minuut in een officiële competitie. Hij blijft sukkelen met een hamstringblessure die hij opliep tijdens het WK in Brazilië. Een operatie moet nu soelaas brengen. Daarna wacht de ex-speler van Ajax en Arsenal een revalidatie van verschillende maanden. (Belga/WB)