FC Barcelona heeft de absolute topper van de 29e speeldag in de Spaanse Primera Division gewonnen. De Catalanen haalden het in de 227e Clasico met 3-4 op het veld van aartsrivaal Real Madrid. De Argentijn Lionel Messi was opnieuw beslissend voor Barça, hij scoorde driemaal.

Barcelona klom in het hol van de leeuw al na zeven minuten op voorsprong via Iniesta, die doelman Diego Lopez met een poeier van jewelste volstrekt kansloos liet. De thuisploeg reageerde echter gevat en stond halfweg de eerste helft al 2-1 voor. De Franse spits Karim Benzema was tweemaal afwerker van dienst. Diezelfde Benzema zorgde even later ei zo na voor een zuivere hattrick, maar zijn poging werd van de lijn geveegd door Piqué.

Voor rust werd er toch nog gescoord, Messi bracht de Catalanen drie minuten voor de pauze op 2-2. Meteen na rust stond het snel 3-2. Cristiano Ronaldo werd op de rand van de zestien gehaakt door Dani Alves, de bal ging op de stip en Ronaldo faalde niet: 3-2 na 55 minuten.

Tien minuten later was er opnieuw opschudding. Neymar werd in het strafschopgebied gehinderd door Sergio Ramos: rood voor de Spanjaard, elfmeter voor Barça. Messi bleef koel en zette de 3-3 op het bord. Zes minuten voor affluiten ging de bal opnieuw op de stip na een fout op Iniesta. Messi poeierde de 3-4 perfect in de winkelhaak. Barcelona houdt zo zijn titelkansen gaaf. Het komt in de stand op 69 punten, eentje minder dan leiders Atletico en Real.

Messi schiet zichzelf in geschiedenisboeken: topschutter aller tijden in Clasico

Lionel Messi heeft zichzelf overigens nog maar eens in de geschiedenisboeken gevoetbald. De smaakmaker van FC Barcelona maakte in de absolute topper op het veld van Real Madrid (3-4) drie treffers en kroonde zichzelf zo tot topschutter aller tijden in de geschiedenis van de Clasico.

De 26-jarige Argentijn, de viervoudige laureaat van de FIFA Ballon d'Or, scoorde in de 42e, 65e en 84e minuut en was zo opnieuw van onschatbare waarde voor de Catalanen. Zijn laatste twee goals kwamen er vanop de stip. De Argentijn maakte zijn negentiende, twintigste en eenentwintigste doelpunt in de geschiedenis van de Clasico's tussen Real en Barcelona en werd zo topschutter aller tijden van de Clasico. Hij deed beter dan de legendarische Alfredo Di Stefano, die achttien keer de weg naar de netten vond in de Spaanse topper. Messi werd met zijn eerste treffer overigens ook gedeeld tweede in de topschuttersstand aller tijden in de Primera Division. 'Leo' zat toen aan 234 doelpunten en deed daarmee even goed als de Mexicaan Hugo Sanchez. Met zijn tweede en derde van de avond zette Messi zichzelf alleen op de tweede plaats in de ranglijst. Athletic Bilbao-spits Telmo Zarra (1940-1955) blijft leider met 251 rozen, maar ook dat record zal vermoedelijk niet lang meer standhouden. (Belga/SD)

FC Barcelona heeft de absolute topper van de 29e speeldag in de Spaanse Primera Division gewonnen. De Catalanen haalden het in de 227e Clasico met 3-4 op het veld van aartsrivaal Real Madrid. De Argentijn Lionel Messi was opnieuw beslissend voor Barça, hij scoorde driemaal. Barcelona klom in het hol van de leeuw al na zeven minuten op voorsprong via Iniesta, die doelman Diego Lopez met een poeier van jewelste volstrekt kansloos liet. De thuisploeg reageerde echter gevat en stond halfweg de eerste helft al 2-1 voor. De Franse spits Karim Benzema was tweemaal afwerker van dienst. Diezelfde Benzema zorgde even later ei zo na voor een zuivere hattrick, maar zijn poging werd van de lijn geveegd door Piqué. Voor rust werd er toch nog gescoord, Messi bracht de Catalanen drie minuten voor de pauze op 2-2. Meteen na rust stond het snel 3-2. Cristiano Ronaldo werd op de rand van de zestien gehaakt door Dani Alves, de bal ging op de stip en Ronaldo faalde niet: 3-2 na 55 minuten. Tien minuten later was er opnieuw opschudding. Neymar werd in het strafschopgebied gehinderd door Sergio Ramos: rood voor de Spanjaard, elfmeter voor Barça. Messi bleef koel en zette de 3-3 op het bord. Zes minuten voor affluiten ging de bal opnieuw op de stip na een fout op Iniesta. Messi poeierde de 3-4 perfect in de winkelhaak. Barcelona houdt zo zijn titelkansen gaaf. Het komt in de stand op 69 punten, eentje minder dan leiders Atletico en Real. Messi schiet zichzelf in geschiedenisboeken: topschutter aller tijden in ClasicoLionel Messi heeft zichzelf overigens nog maar eens in de geschiedenisboeken gevoetbald. De smaakmaker van FC Barcelona maakte in de absolute topper op het veld van Real Madrid (3-4) drie treffers en kroonde zichzelf zo tot topschutter aller tijden in de geschiedenis van de Clasico. De 26-jarige Argentijn, de viervoudige laureaat van de FIFA Ballon d'Or, scoorde in de 42e, 65e en 84e minuut en was zo opnieuw van onschatbare waarde voor de Catalanen. Zijn laatste twee goals kwamen er vanop de stip. De Argentijn maakte zijn negentiende, twintigste en eenentwintigste doelpunt in de geschiedenis van de Clasico's tussen Real en Barcelona en werd zo topschutter aller tijden van de Clasico. Hij deed beter dan de legendarische Alfredo Di Stefano, die achttien keer de weg naar de netten vond in de Spaanse topper. Messi werd met zijn eerste treffer overigens ook gedeeld tweede in de topschuttersstand aller tijden in de Primera Division. 'Leo' zat toen aan 234 doelpunten en deed daarmee even goed als de Mexicaan Hugo Sanchez. Met zijn tweede en derde van de avond zette Messi zichzelf alleen op de tweede plaats in de ranglijst. Athletic Bilbao-spits Telmo Zarra (1940-1955) blijft leider met 251 rozen, maar ook dat record zal vermoedelijk niet lang meer standhouden. (Belga/SD)