Sion, vorig seizoen bekerwinnaar in Zwitserland, won in zijn groep van Bordeaux en Kazan, en speelde gelijk tegen Liverpool. De club uit het Franstalige gedeelte van Zwitserland is sinds afgelopen zomer de werkgever van Geoffrey Mujangi Bia (ex-Standard) en Ilombe Mboyo (ex-Genk).

Mboyo kwam door een voetblessure nog niet in actie voor zijn nieuwe club en is nog verre van fit, Mujangi Bia liet bij zijn debuut tegen Lugano begin september meteen een assist en een goal optekenen. Sindsdien scoorde hij in zes wedstrijden nog één keer, in de beker tegen Münsingen. "Mujangi Bia wordt door coach Didier Tholot voornamelijk gebruikt als hangende spits in steun van Moussa Konaté", vertelt Stéphane Fournier, journalist bij Le Nouvelliste, aan Sport/Voetbalmagazine. "Hij maakte indruk. De coach wilde hem tijdens de interlandbreak fysiek klaarstomen om een prominentere rol te gaan vertolken - zeker nu Konaté uit vorm is - maar problemen met de adductoren stuurden dat plan in de war. De medische staf hoopt hem fit te krijgen voor de match tegen Bordeaux."

FC Sion staat in de Zwitserse Super League voorlopig op een vijfde plaats (van de tien clubs) en geniet een bedenkelijke reputatie, vooral te wijten aan de fratsen van de flamboyante voorzitter Christian Constantin. "Ze zullen het moeilijk krijgen om EL, competitie en beker te combineren, daarvoor is de kern te smal", voorspelt Fournier.

Sion, vorig seizoen bekerwinnaar in Zwitserland, won in zijn groep van Bordeaux en Kazan, en speelde gelijk tegen Liverpool. De club uit het Franstalige gedeelte van Zwitserland is sinds afgelopen zomer de werkgever van Geoffrey Mujangi Bia (ex-Standard) en Ilombe Mboyo (ex-Genk). Mboyo kwam door een voetblessure nog niet in actie voor zijn nieuwe club en is nog verre van fit, Mujangi Bia liet bij zijn debuut tegen Lugano begin september meteen een assist en een goal optekenen. Sindsdien scoorde hij in zes wedstrijden nog één keer, in de beker tegen Münsingen. "Mujangi Bia wordt door coach Didier Tholot voornamelijk gebruikt als hangende spits in steun van Moussa Konaté", vertelt Stéphane Fournier, journalist bij Le Nouvelliste, aan Sport/Voetbalmagazine. "Hij maakte indruk. De coach wilde hem tijdens de interlandbreak fysiek klaarstomen om een prominentere rol te gaan vertolken - zeker nu Konaté uit vorm is - maar problemen met de adductoren stuurden dat plan in de war. De medische staf hoopt hem fit te krijgen voor de match tegen Bordeaux."FC Sion staat in de Zwitserse Super League voorlopig op een vijfde plaats (van de tien clubs) en geniet een bedenkelijke reputatie, vooral te wijten aan de fratsen van de flamboyante voorzitter Christian Constantin. "Ze zullen het moeilijk krijgen om EL, competitie en beker te combineren, daarvoor is de kern te smal", voorspelt Fournier.