Bij de fans van Manchester United ligt Fellaini (28) niet in de bovenste schuif. Ze zien hem als symbool van de mislukte overgang na het Alex Ferguson-tijdperk. David Moyes, opvolger van Fergie, nam Fellaini in 2013 mee van Everton naar Manchester. Maar zijn stempel drukken lukte onze landgenoot op geen enkel moment. Ook in dit derde seizoen bij de Mancunians is Big Fella niet veel meer dan een goeie invaller.

Ook van de Britse media krijgt Fellaini meer kritiek dan lof. Recent nog, na de Europa Leaguewedstrijden tegen Liverpool, moest Fellaini het ontgelden van ex-topscheidsrechter Howard Webb die hem verweet bewust met de ellebogen te zwaaien richting tegenstanders. "Je mag jezelf verdedigen op een veld, maar je als tuig gedragen is nog iets anders", aldus Webb. Het deed de al niet zo beste reputatie van Fellaini weinig deugd.

In het maandblad Sport reageert de Rode Duivel: "Ik geef negentig minuten het beste van mezelf, voor de manager en voor de club. Ik doe mijn job. De rest? Daar luister of kijk ik niet naar. Het is vooral hard voor mijn familie, omdat zij al die kritiek lezen en horen. Zelf vind ik het helemaal niet zo hard: ik ben een profvoetballer en ik hou van mijn job."

Bovendien betreft het niet alle fans van Man U, nuanceert Fellaini in het interview: "Ik ga geregeld uit eten in de stad en ik merk dat veel fans juist heel vriendelijk zijn naar mij toe." Over zijn band met Moyes zegt hij het volgende: "Hij vertelde me dat ik het type was dat de ploeg nodig had, maar negen maanden later lag hij al buiten. Hoe moet ik de fans overtuigen? Ik kan enkel mijn best doen en mijn eigen spel spelen. Ik ben geen valsspeler, ik geef me altijd volledig."

Fellaini sluit het niet al te diepgaande gesprek zowaar af met een filosofische noot. "Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik zo een moeilijke periode beleef. Maar het is belangrijk dat ik daar ook mee leer omgaan, want je kunt niet enkel topjaren hebben. Ik ben gezond en gelukkig, mijn familie stelt het wel en ik speel nog altijd graag voetbal, dat is het belangrijkste."

Zondag neemt Manchester United het op tegen Tottenham. Een cruciale wedstrijd voor beide teams. Man U speelt voor een plaats bij de top vier en een bijhorend ticket voor de Champions League, terwijl Tottenham zijn laatste troefkaarten uitspeelt in de titelstrijd met Leicester City. Aftrap om 17u. Fellaini start wellicht weer op de bank.

Bij de fans van Manchester United ligt Fellaini (28) niet in de bovenste schuif. Ze zien hem als symbool van de mislukte overgang na het Alex Ferguson-tijdperk. David Moyes, opvolger van Fergie, nam Fellaini in 2013 mee van Everton naar Manchester. Maar zijn stempel drukken lukte onze landgenoot op geen enkel moment. Ook in dit derde seizoen bij de Mancunians is Big Fella niet veel meer dan een goeie invaller.Ook van de Britse media krijgt Fellaini meer kritiek dan lof. Recent nog, na de Europa Leaguewedstrijden tegen Liverpool, moest Fellaini het ontgelden van ex-topscheidsrechter Howard Webb die hem verweet bewust met de ellebogen te zwaaien richting tegenstanders. "Je mag jezelf verdedigen op een veld, maar je als tuig gedragen is nog iets anders", aldus Webb. Het deed de al niet zo beste reputatie van Fellaini weinig deugd.In het maandblad Sport reageert de Rode Duivel: "Ik geef negentig minuten het beste van mezelf, voor de manager en voor de club. Ik doe mijn job. De rest? Daar luister of kijk ik niet naar. Het is vooral hard voor mijn familie, omdat zij al die kritiek lezen en horen. Zelf vind ik het helemaal niet zo hard: ik ben een profvoetballer en ik hou van mijn job."Bovendien betreft het niet alle fans van Man U, nuanceert Fellaini in het interview: "Ik ga geregeld uit eten in de stad en ik merk dat veel fans juist heel vriendelijk zijn naar mij toe." Over zijn band met Moyes zegt hij het volgende: "Hij vertelde me dat ik het type was dat de ploeg nodig had, maar negen maanden later lag hij al buiten. Hoe moet ik de fans overtuigen? Ik kan enkel mijn best doen en mijn eigen spel spelen. Ik ben geen valsspeler, ik geef me altijd volledig."Fellaini sluit het niet al te diepgaande gesprek zowaar af met een filosofische noot. "Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik zo een moeilijke periode beleef. Maar het is belangrijk dat ik daar ook mee leer omgaan, want je kunt niet enkel topjaren hebben. Ik ben gezond en gelukkig, mijn familie stelt het wel en ik speel nog altijd graag voetbal, dat is het belangrijkste."Zondag neemt Manchester United het op tegen Tottenham. Een cruciale wedstrijd voor beide teams. Man U speelt voor een plaats bij de top vier en een bijhorend ticket voor de Champions League, terwijl Tottenham zijn laatste troefkaarten uitspeelt in de titelstrijd met Leicester City. Aftrap om 17u. Fellaini start wellicht weer op de bank.