Alvorens naar Standard te gaan, speelde Marouane Fellaini als zestienjarige één seizoen bij Charleroi. Daar liep toen al Mario Notaro, de huidige assistent-trainer, rond.

Die herinnert zich "een respectvolle, goed opgevoede, redelijk timide en rustige jongen. Zijn vader Abdellatif kwam met hem naar elke training en bleef de hele tijd kijken vanaf de zijlijn."

Middelmatige kwaliteiten

Fysiek is Fellaini op die leeftijd al uitstekend, maar zijn spel laat soms te wensen over. Notaro: "Zijn parcours doet me denken aan dat van Daniel Van Buyten. Die passeerde hier ook en afgezien van zijn vastberadenheid en zijn lef sprongen diens kwaliteiten ook niet meteen in het oog."

"Fellaini had een enorme wil om profvoetballer te worden. Als je hem corrigeerde, dacht hij erover na en probeerde hij in de praktijk te brengen wat hem gevraagd was. En hij werd steeds beter."

"Hij had middelmatige kwaliteiten, en dat is niet kwaad bedoeld. Integendeel, dat bewijst dat zijn vastberadenheid en zijn vermogen om progressie te boeken zeer groot waren. Na zes maanden had hij enorm veel bijgeleerd en ontwaarde ik kwaliteiten in hem die hij in het begin nog niet had."

"Het was geen toeval dat hij altijd op het goede moment in de rechthoek opdook, geen toeval dat hij doelpunten maakte, geen toeval dat hij altijd opnieuw met de bal weg was. Hij is het levende bewijs dat je niet te snel moet oordelen over een jonge voetballer."

Alvorens naar Standard te gaan, speelde Marouane Fellaini als zestienjarige één seizoen bij Charleroi. Daar liep toen al Mario Notaro, de huidige assistent-trainer, rond. Die herinnert zich "een respectvolle, goed opgevoede, redelijk timide en rustige jongen. Zijn vader Abdellatif kwam met hem naar elke training en bleef de hele tijd kijken vanaf de zijlijn."Middelmatige kwaliteitenFysiek is Fellaini op die leeftijd al uitstekend, maar zijn spel laat soms te wensen over. Notaro: "Zijn parcours doet me denken aan dat van Daniel Van Buyten. Die passeerde hier ook en afgezien van zijn vastberadenheid en zijn lef sprongen diens kwaliteiten ook niet meteen in het oog.""Fellaini had een enorme wil om profvoetballer te worden. Als je hem corrigeerde, dacht hij erover na en probeerde hij in de praktijk te brengen wat hem gevraagd was. En hij werd steeds beter.""Hij had middelmatige kwaliteiten, en dat is niet kwaad bedoeld. Integendeel, dat bewijst dat zijn vastberadenheid en zijn vermogen om progressie te boeken zeer groot waren. Na zes maanden had hij enorm veel bijgeleerd en ontwaarde ik kwaliteiten in hem die hij in het begin nog niet had.""Het was geen toeval dat hij altijd op het goede moment in de rechthoek opdook, geen toeval dat hij doelpunten maakte, geen toeval dat hij altijd opnieuw met de bal weg was. Hij is het levende bewijs dat je niet te snel moet oordelen over een jonge voetballer."