Rode Duivel Marouane Fellaini (Manchester United) wordt door de Engelse Voetbalbond FA niet vervolgd na het vermeende spuwincident met Manchester City-verdediger Pablo Zabaleta. Dat besliste de FA na het bestuderen van de beschikbare beelden.

Na de stadsderby tegen aartsrivaal City (0-3) van vorige week leek Fellaini in nauwe schoentjes te komen. Op het internet dook immers een filmpje op waarin 'Big Fella' lijkt te spuwen naar Zabaleta, die op de grond lag nadat hij een elleboog van Fellaini had geïncasseerd. Ook voor die elleboogstoot kwam de Rode Duivel goed weg, want scheidsrechter Michael Oliver trok slechts geel, waardoor de speler nadien niet meer vervolgd kan worden.

Gebrek aan bewijs

De FA opende een onderzoek naar het vermeende spuwincident en lanceerde eind vorige week nog zonder succes een oproep om aan duidelijkere beelden te geraken. Uiteindelijk doken er geen nieuwe bruikbare beelden op en was er dus een gebrek aan bewijs om de speler te vervolgen. (Belga/INM) Herbekijk het vermeende spuwincident in slow motion:

Rode Duivel Marouane Fellaini (Manchester United) wordt door de Engelse Voetbalbond FA niet vervolgd na het vermeende spuwincident met Manchester City-verdediger Pablo Zabaleta. Dat besliste de FA na het bestuderen van de beschikbare beelden. Na de stadsderby tegen aartsrivaal City (0-3) van vorige week leek Fellaini in nauwe schoentjes te komen. Op het internet dook immers een filmpje op waarin 'Big Fella' lijkt te spuwen naar Zabaleta, die op de grond lag nadat hij een elleboog van Fellaini had geïncasseerd. Ook voor die elleboogstoot kwam de Rode Duivel goed weg, want scheidsrechter Michael Oliver trok slechts geel, waardoor de speler nadien niet meer vervolgd kan worden. Gebrek aan bewijs De FA opende een onderzoek naar het vermeende spuwincident en lanceerde eind vorige week nog zonder succes een oproep om aan duidelijkere beelden te geraken. Uiteindelijk doken er geen nieuwe bruikbare beelden op en was er dus een gebrek aan bewijs om de speler te vervolgen. (Belga/INM) Herbekijk het vermeende spuwincident in slow motion: