Bij Atlético Madrid, Liverpool en de Spaanse nationale ploeg bouwde de 27-jarige spits een reputatie op van veel scorende targetman. Chelsea betaalde in januari 2011 maar liefst 58 miljoen euro voor Fernando Torres, maar hij kwam maar moeilijk op gang op Stamford Bridge.

In dertig officiële duels voor Chelsea was hij tot nu toe slechts goed voor vijf treffers, waarvan vier gedurende het lopende seizoen. Pas de laatste tijd laat Torres weer regelmatig zien waarom hij dat bedrag waard is.

"Liverpool en Chelsea kan je niet vergelijken", probeerde de aanvaller tegen Esquire España uit te leggen waarom hij zo lang moest zoeken naar zijn topvorm. "Chelsea komt uit Londen, een gigantische stad. Het bleek moeilijker om me hier aan te passen. Liverpool was veel gemoedelijker, kleiner en ik was er omringd door Spaanse ploeggenoten. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je zo snel mogelijk je zaken op orde hebt als je ergens nieuw bent. Daar ben ik nu mee bezig."

Heel even wil Torres ook nog terugkomen op zijn vertrek bij Liverpool.

"Het voelde alsof ze de verkeerde kant op gingen. Toen Xabi Alonso vertrok naar Real Madrid was dat een duidelijke boodschap. Ik heb altijd de ambitie om mezelf te verbeteren. Chelsea kon me geven waar elke voetballer naar snakt: de kans op titels." (FV)

Bij Atlético Madrid, Liverpool en de Spaanse nationale ploeg bouwde de 27-jarige spits een reputatie op van veel scorende targetman. Chelsea betaalde in januari 2011 maar liefst 58 miljoen euro voor Fernando Torres, maar hij kwam maar moeilijk op gang op Stamford Bridge. In dertig officiële duels voor Chelsea was hij tot nu toe slechts goed voor vijf treffers, waarvan vier gedurende het lopende seizoen. Pas de laatste tijd laat Torres weer regelmatig zien waarom hij dat bedrag waard is. "Liverpool en Chelsea kan je niet vergelijken", probeerde de aanvaller tegen Esquire España uit te leggen waarom hij zo lang moest zoeken naar zijn topvorm. "Chelsea komt uit Londen, een gigantische stad. Het bleek moeilijker om me hier aan te passen. Liverpool was veel gemoedelijker, kleiner en ik was er omringd door Spaanse ploeggenoten. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je zo snel mogelijk je zaken op orde hebt als je ergens nieuw bent. Daar ben ik nu mee bezig." Heel even wil Torres ook nog terugkomen op zijn vertrek bij Liverpool. "Het voelde alsof ze de verkeerde kant op gingen. Toen Xabi Alonso vertrok naar Real Madrid was dat een duidelijke boodschap. Ik heb altijd de ambitie om mezelf te verbeteren. Chelsea kon me geven waar elke voetballer naar snakt: de kans op titels." (FV)