In de interland tegen Cyprus mocht Yannick Ferreira Carrasco (21) twintig minuten voor tijd invallen, waarmee de Belg met Spaanse en Portugese roots definitief tot de Belgische nationale ploeg behoort. "Maar als een eerste selectie te lang was uitgebleven, had ik misschien wel voor een andere nationale ploeg gekozen", geeft de talentrijke flankaanvaller toe in een uitgebreid interview met Sport/Voetbalmagazine.

Nu hij voor de Rode Duivels heeft gekozen, worden de ambities bijgesteld. Meteen bij zijn selectie beweerde YFC dat hij klaar is om titularis te zijn. Arrogant? "Zeker niet. Ik weet dat we heel goeie spelers hebben, maar ik weet ook wat mijn kwaliteiten zijn. Ik ben tenslotte de laatste Belg die in de Champions League zit. Elke speler moet ambitie hebben. Bij de Beloften was ik een tijdje invaller en werd ik uiteindelijk basisspeler. Dat scenario wil ik herhalen bij de Rode Duivels."

"Iedereen is bang van België", aldus de ster uit de Ligue 1, waarbij hij meteen een verklaring meegeeft voor het huidige succes van het Belgische voetbal: "In het verleden waren er meer typische Belgen die wat gereserveerder en timider zijn, en langer bij de ouders blijven wonen. Tegenwoordig zijn veel Belgische spelers van buitenlandse origine, opgegroeid in achterstandswijken, met een harder karakter. Die tonen op een voetbalveld sneller wie ze zijn."

Weg uit Monaco

AS Monaco, de ploeg waar Ferreira Carrasco al op zijn zestiende naartoe trok na een opleiding bij RC Genk, is de revelatie in de kwartfinales van de CL. Daarin nemen de Monegasken het op tegen Juventus. YFC is ondertussen uitgegroeid tot de vedette van het team, al kwam hij vorig seizoen minder aan spelen. Te wijten aan een contractverlenging die uitbleef, beweert YFC: "Men heeft me lang een contract voorgelegd onder mijn waarde, een loon voor spelers die niet mogen meedoen terwijl ik beslissend was geweest in de promotie van de club naar de Ligue 1. Gelukkig is alles in het begin van dit seizoen in orde gekomen."

Dit seizoen zit de snelle en dribbelvaardige aanvaller aan 6 goals en 10 assists. Hij droomt stilaan van meer en hoger. "Monaco is een goeie club, maar als je echt voetbal wilt ademen, moet je hier niet te lang blijven. Er zit geen volk in de tribunes, dat merk je aan onze resultaten."

Hij is een publiekspeler, erkent hij: "Voor een enthousiast publiek heb ik zin om het beste van mezelf te geven, mezelf te overtreffen, wat show te geven. Het is een soort adrenaline die zich dan meester van mij maakt."

In een volgepakt Juventus Stadium mag dat in de CL-kwartfinales alvast geen probleem zijn...

(TB/MS)

Enkele magnifieke dribbels die YFC dit seizoen al uit zijn sloffen toverde:

In de interland tegen Cyprus mocht Yannick Ferreira Carrasco (21) twintig minuten voor tijd invallen, waarmee de Belg met Spaanse en Portugese roots definitief tot de Belgische nationale ploeg behoort. "Maar als een eerste selectie te lang was uitgebleven, had ik misschien wel voor een andere nationale ploeg gekozen", geeft de talentrijke flankaanvaller toe in een uitgebreid interview met Sport/Voetbalmagazine. Nu hij voor de Rode Duivels heeft gekozen, worden de ambities bijgesteld. Meteen bij zijn selectie beweerde YFC dat hij klaar is om titularis te zijn. Arrogant? "Zeker niet. Ik weet dat we heel goeie spelers hebben, maar ik weet ook wat mijn kwaliteiten zijn. Ik ben tenslotte de laatste Belg die in de Champions League zit. Elke speler moet ambitie hebben. Bij de Beloften was ik een tijdje invaller en werd ik uiteindelijk basisspeler. Dat scenario wil ik herhalen bij de Rode Duivels.""Iedereen is bang van België", aldus de ster uit de Ligue 1, waarbij hij meteen een verklaring meegeeft voor het huidige succes van het Belgische voetbal: "In het verleden waren er meer typische Belgen die wat gereserveerder en timider zijn, en langer bij de ouders blijven wonen. Tegenwoordig zijn veel Belgische spelers van buitenlandse origine, opgegroeid in achterstandswijken, met een harder karakter. Die tonen op een voetbalveld sneller wie ze zijn."Weg uit MonacoAS Monaco, de ploeg waar Ferreira Carrasco al op zijn zestiende naartoe trok na een opleiding bij RC Genk, is de revelatie in de kwartfinales van de CL. Daarin nemen de Monegasken het op tegen Juventus. YFC is ondertussen uitgegroeid tot de vedette van het team, al kwam hij vorig seizoen minder aan spelen. Te wijten aan een contractverlenging die uitbleef, beweert YFC: "Men heeft me lang een contract voorgelegd onder mijn waarde, een loon voor spelers die niet mogen meedoen terwijl ik beslissend was geweest in de promotie van de club naar de Ligue 1. Gelukkig is alles in het begin van dit seizoen in orde gekomen."Dit seizoen zit de snelle en dribbelvaardige aanvaller aan 6 goals en 10 assists. Hij droomt stilaan van meer en hoger. "Monaco is een goeie club, maar als je echt voetbal wilt ademen, moet je hier niet te lang blijven. Er zit geen volk in de tribunes, dat merk je aan onze resultaten." Hij is een publiekspeler, erkent hij: "Voor een enthousiast publiek heb ik zin om het beste van mezelf te geven, mezelf te overtreffen, wat show te geven. Het is een soort adrenaline die zich dan meester van mij maakt."In een volgepakt Juventus Stadium mag dat in de CL-kwartfinales alvast geen probleem zijn...(TB/MS)Enkele magnifieke dribbels die YFC dit seizoen al uit zijn sloffen toverde: