Midden augustus maakte YFC -zoals hij genoemd wordt- tegen Bordeaux zijn debuut in de Ligue 1. Aan de zijde van Falcao, Abidal, Toulalan, Ricardo Carvalho - en dan komen binnenkort ook nog James Rodriguez en Moutinho terug. Allemaal internationale sterren, maar dat schrikt de Belg niet af. Gedurende de eerste 45 minuten in Bordeaux was hij de beste man op het veld. Frankrijk ontdekte een jong talent uit le plat pays. Nog maar eens.

"Vóór die wedstrijd was hij voor het grote publiek nog een onbekende", vertelt Régis Testelin, journalist van L'Equipe, die dit jaar in het prinsdom werd gedropt om er op de voet te volgen hoe AS Monaco rivaal PSG het vuur aan de schenen legt.

"Op dit ogenblik is hij gewoon de beste speler van Monaco. En ook al verrast het mij niet dat hij in de basis staat, ik ben wel verbluft door het niveau waarop hij voetbalt. Bovenop zijn intrinsieke kwaliteiten heeft hij bovendien het voordeel dat hij veel talen spreekt (zijn vader is Portugees, zijn moeder Spaans, hij spreekt ook Nederlands en Frans, nvdr) waardoor hij met alle spelers uit de kern kan communiceren. Moutinho en Rodriguez zullen hem niet uit de ploeg spelen, hij maakte trouwens deel uit van het type-elftal bij het begin van het seizoen."

Midden augustus maakte YFC -zoals hij genoemd wordt- tegen Bordeaux zijn debuut in de Ligue 1. Aan de zijde van Falcao, Abidal, Toulalan, Ricardo Carvalho - en dan komen binnenkort ook nog James Rodriguez en Moutinho terug. Allemaal internationale sterren, maar dat schrikt de Belg niet af. Gedurende de eerste 45 minuten in Bordeaux was hij de beste man op het veld. Frankrijk ontdekte een jong talent uit le plat pays. Nog maar eens. "Vóór die wedstrijd was hij voor het grote publiek nog een onbekende", vertelt Régis Testelin, journalist van L'Equipe, die dit jaar in het prinsdom werd gedropt om er op de voet te volgen hoe AS Monaco rivaal PSG het vuur aan de schenen legt. "Op dit ogenblik is hij gewoon de beste speler van Monaco. En ook al verrast het mij niet dat hij in de basis staat, ik ben wel verbluft door het niveau waarop hij voetbalt. Bovenop zijn intrinsieke kwaliteiten heeft hij bovendien het voordeel dat hij veel talen spreekt (zijn vader is Portugees, zijn moeder Spaans, hij spreekt ook Nederlands en Frans, nvdr) waardoor hij met alle spelers uit de kern kan communiceren. Moutinho en Rodriguez zullen hem niet uit de ploeg spelen, hij maakte trouwens deel uit van het type-elftal bij het begin van het seizoen."