Feyenoord is voor de vijftiende keer kampioen van Nederland

© Belga Image

Voor de Rotterdammers is het de eerste titel sinds 1999.

Feyenoord is op de 34e en laatste speeldag in de Eredivisie kampioen van Nederland geworden. De Rotterdammers haalden het in een zinderende Kuip met 3-1 van Heracles en pakten hun vijftiende landstitel uit de clubgeschiedenis, pas de allereerste sinds 1999. Dirk Kuijt werd op zijn 36e matchwinnaar, hij nam drie doelpunten voor zijn rekening.

Feyenoord stond vanaf de eerste competitieronde op de eerste plaats en begon met een voorsprong van nog maar één punt op aartsrivaal Ajax aan de 34e en laatste speelronde. Het wint de Eredivisie uiteindelijk met een indrukwekkende 82 punten, 26 zeges tegenover 4 nederlagen en 4 draws.

Hattrick van Kuyt

Dirk Kuijt zette zijn club al in de openingsminuut op rozen (1-0), het was zijn 100e doelpunt in Feyenoord-shirt. In de twaalfde minuut verdubbelde diezelfde Kuijt de score, hij zette de Rotterdammers op een zucht van de titel.

Na de pauze kwam de thuisploeg nooit in de problemen, zes minuten voor affluiten lukte Kuijt van op de stip zelfs nog zijn derde van de namiddag. Heracles kwam even later niet verder dan de eerredder via Van Ooijen, het bleef 3-1. De zo lang verhoopte landstitel was eindelijk een feit, Rotterdam gaat ongetwijfeld een lange feestnacht tegemoet.

Door de zege van Feyenoord was het resultaat van Ajax van geen tel meer. De Ajacieden gingen met 1-3 winnen bij Willem II en eindigen als tweede in de Eredivisie.

Partner Content