Feyenoord-Roma een kwartier stilgelegd na nieuwe incidenten met supporters

Terwijl elders gewoon de zestiende finales van de Europa League afgewerkt werden, kwam het in de Kuip in Rotterdam tot incidenten. Feyenoordsupporters duwden een opblaasbare banaan op het veld, en bekogelden de spelers van Roma en de scheidsrechter ook met hardere objecten. De scheidsrechter, die ook aanstootgevende spreekkoren hoorde, legde de wedstrijd twee keer stil. Feyenoord verloor met 1-2.

In de rand van de heenwedstrijd, die op 1-1 was geëindigd, hadden Feyenoordsupporters zich al zwaar misdragen en zware vernielingen aangebracht in Rome.

Voor de terugwedstrijd waren grote veiligheidsmaatregelen voorzien. Roma-supporters werden begeleid door politie te paard.

Dat belette niet dat het in het stadion tot incidenten kwam. Eerst werd een opblaasbanaan op het veld geduwd. De Franse scheidsrechter, Clément Turpin, liet de wedstrijd even stilleggen omdat hij vermoedde dat de banaan in de richting van een zwarte speler was gegooid.

Aan het einde van de eerste helft kwam Roma op voorsprong na een doelpunt van Adem Ljajic. Op dat moment begonnen supporters al voorwerpen op het veld te gooien.

Kort na de rust gaf de scheidsrechter een rode kaart aan Mitchell te Vrede die te laat kwam met zijn tackle. Feyenoordsupporters lieten luid hun ongenoegen blijken met een scheidsrechter die volgens hen eerder een zwaardere fout op een Feyenoordspeler had genegeerd.

Op dat moment regende het voorwerpen op het veld, en besloot de scheidsrechter de voetballers weg te halen. Ook in de spelerstunnel werden ze bekogeld, en ook naar de scheidsrechter werd gegooid. Na 15 minuten oponthoud werd de wedstrijd hervat.

Dat leek goed uit te draaien voor Feyenoord, dat bijna onmiddellijk gelijkmaakte, via Elvis Manu. Lang duurde de Nederlandse vreugde niet. In de 59e minuut kwam Feyenoord door een rode kaart voor Erwin Mulder met negen te staan en nog een minuut later tekende Gervinho (ex-Beveren) voor de 1-2.

Feyenoord, dat een reputatie heeft en in het verleden herhaaldelijk bestraft en beboet werd voor het gedrag van zijn supporters, riskeert opnieuw een zware sanctie.