Er was blijkbaar verrassend weinig om de baas te worden in de kleedkamer van de Rotterdammers. Onze landgenoot Gill Swerts, die werkt aan zijn terugkeer na een zware achillespeesblessure, zal er over kunnen meepraten.

Want Ronald Koeman (48) stelde met verbazing vast dat John Guidette, de 19-jarige Zweed die wordt gehuurd van Manchester City, van bij zijn komst het woord nam en het niet meer afstond. De voormalige Nederlanse international was vooral gefrappeerd door de eenvoud waarmee de tiener de macht kon grijpen.

Anderzijds is het ook veelzeggend voor het gebrek aan leiders. Het toont aan dat de piepjonge selectie, die eerder het vertrouwen opzegde in RC Genktrainer Mario Been, kennelijk te overrompelen valt.

Koeman leerde ondertussen dat zijn ploeg, die een redelijke competitiestart liet volgen door een voorspelbare terugval, continu moet worden bijgestuurd. Het 1-1-gelijkspel tegen Ajax afgelopen weekend vormde op dat vlak een fameuze mentale opsteker.

"Toen ik hier aan de slag ging, wist ik wel met welke spelers ik ging werken, maar niet hoe hun karakters zijn. En of ze elkaar coachen en terechtwijzen", verklaarde hij in De Volkskrant. "De jongens moeten nu vooral wat durven. Zelf initiatief nemen en tegelijk ook beseffen dat alles heel goed moet kloppen om een goed resultaat te behalen." (FV)

Er was blijkbaar verrassend weinig om de baas te worden in de kleedkamer van de Rotterdammers. Onze landgenoot Gill Swerts, die werkt aan zijn terugkeer na een zware achillespeesblessure, zal er over kunnen meepraten. Want Ronald Koeman (48) stelde met verbazing vast dat John Guidette, de 19-jarige Zweed die wordt gehuurd van Manchester City, van bij zijn komst het woord nam en het niet meer afstond. De voormalige Nederlanse international was vooral gefrappeerd door de eenvoud waarmee de tiener de macht kon grijpen. Anderzijds is het ook veelzeggend voor het gebrek aan leiders. Het toont aan dat de piepjonge selectie, die eerder het vertrouwen opzegde in RC Genktrainer Mario Been, kennelijk te overrompelen valt. Koeman leerde ondertussen dat zijn ploeg, die een redelijke competitiestart liet volgen door een voorspelbare terugval, continu moet worden bijgestuurd. Het 1-1-gelijkspel tegen Ajax afgelopen weekend vormde op dat vlak een fameuze mentale opsteker. "Toen ik hier aan de slag ging, wist ik wel met welke spelers ik ging werken, maar niet hoe hun karakters zijn. En of ze elkaar coachen en terechtwijzen", verklaarde hij in De Volkskrant. "De jongens moeten nu vooral wat durven. Zelf initiatief nemen en tegelijk ook beseffen dat alles heel goed moet kloppen om een goed resultaat te behalen." (FV)