Dat gebruik, waarbij een deel van de economische rechten van een voetballer wordt verkocht aan een externe partij, is door de FIFA verboden.

Atlético kreeg bovenop de schorsing ook een waarschuwing voor een 'inbreuk op het reglement omtrent het statuut van de voetballer'.

Naast het gebruik van Third Party Ownership maakte Atlético zich ook schuldig aan het ingeven van verkeerde informatie in het International Transfer Matching System (ITMS).

De FIFA beboette ook andere clubs vanwege het niet betalen van lonen. Onder meer Qatar Sports Club, Al-Shamal (Qatar), Shabab Al Ahli (Verenigde Arabische Emiraten) en Saba Qom (Iran) kregen daarvoor een gepeperde rekening in de bus.

Dat gebruik, waarbij een deel van de economische rechten van een voetballer wordt verkocht aan een externe partij, is door de FIFA verboden.Atlético kreeg bovenop de schorsing ook een waarschuwing voor een 'inbreuk op het reglement omtrent het statuut van de voetballer'. Naast het gebruik van Third Party Ownership maakte Atlético zich ook schuldig aan het ingeven van verkeerde informatie in het International Transfer Matching System (ITMS). De FIFA beboette ook andere clubs vanwege het niet betalen van lonen. Onder meer Qatar Sports Club, Al-Shamal (Qatar), Shabab Al Ahli (Verenigde Arabische Emiraten) en Saba Qom (Iran) kregen daarvoor een gepeperde rekening in de bus.