Dat vertelde Delaney donderdag aan RTE Radio 1, een Ierse radiozender.

In november 2009 gebruikte Henry in de 103e minuut van de barragewedstrijd tussen Frankrijk en Ierland, bij een 0-1 stand in het voordeel van de Ieren, tot twee keer toe zijn hand om de bal te controleren en te passen naar William Gallas. Die had het leer maar binnen te tikken en bezorgde Frankrijk zo een ticket voor de eindronde in Zuid-Afrika.

Henry bood nadien zijn excuses aan. Ierland vroeg om het duel te laten herspelen, maar stuitte op verzet van de Wereldvoetbalbond en de Franse bond. "We hadden een proces lopen tegen de FIFA omwille van de manier waarop die wedstrijd was verlopen, maar ook om het gedrag van Sepp Blatter aan te vechten. Hij lachte ons uit en er vielen harde woorden. Nadien zijn we wel tot een akkoord gekomen", verkondigde Delaney.

(Belga/ JH)

Dat vertelde Delaney donderdag aan RTE Radio 1, een Ierse radiozender.In november 2009 gebruikte Henry in de 103e minuut van de barragewedstrijd tussen Frankrijk en Ierland, bij een 0-1 stand in het voordeel van de Ieren, tot twee keer toe zijn hand om de bal te controleren en te passen naar William Gallas. Die had het leer maar binnen te tikken en bezorgde Frankrijk zo een ticket voor de eindronde in Zuid-Afrika.Henry bood nadien zijn excuses aan. Ierland vroeg om het duel te laten herspelen, maar stuitte op verzet van de Wereldvoetbalbond en de Franse bond. "We hadden een proces lopen tegen de FIFA omwille van de manier waarop die wedstrijd was verlopen, maar ook om het gedrag van Sepp Blatter aan te vechten. Hij lachte ons uit en er vielen harde woorden. Nadien zijn we wel tot een akkoord gekomen", verkondigde Delaney. (Belga/ JH)