"Ik vecht al jaren voor fair play op en naast het terrein. Natuurlijk kan ik dergelijk gedrag dan niet accepteren. Zijn schorsing zorgt voor heel wat reacties, maar de beslissing is door een panel van zeven onafhankelijke rechters genomen en ik ga me niet bemoeien met hun uitspraak", aldus Blatter.

"Ze hebben duidelijk rekening gehouden met het verleden van de speler, die eerder al voor dergelijk gedrag gestraft werd." Secretaris-generaal Jérôme Valcke ging nog een stapje verder. "Suarez moet professionele hulp zoeken om te voorkomen dat hij in de toekomst nog een keer tegenstanders gaat bijten", aldus de rechterhand van Blatter. "Ik weet niet of zoiets bestaat, maar hij moet hier iets aan doen. Dit kan echt niet. Bovendien is hij een recidivist. Daarom hebben we met deze schorsing ook een voorbeeld willen stellen. Honderden miljoenen mensen hebben dit gezien."

De Uruguayaanse bondscoach Oscar Tabarez nam het logischerwijs op voor zijn speler. "Luis heeft een fout begaan, maar hij is geen crimineel", vertelde Tabarez daags voor de clash in de achtste finales met Colombia. "Hij moest gestraft worden, maar zo'n zware sanctie hadden we nooit verwacht." (Belga/Bo)

"Ik vecht al jaren voor fair play op en naast het terrein. Natuurlijk kan ik dergelijk gedrag dan niet accepteren. Zijn schorsing zorgt voor heel wat reacties, maar de beslissing is door een panel van zeven onafhankelijke rechters genomen en ik ga me niet bemoeien met hun uitspraak", aldus Blatter. "Ze hebben duidelijk rekening gehouden met het verleden van de speler, die eerder al voor dergelijk gedrag gestraft werd." Secretaris-generaal Jérôme Valcke ging nog een stapje verder. "Suarez moet professionele hulp zoeken om te voorkomen dat hij in de toekomst nog een keer tegenstanders gaat bijten", aldus de rechterhand van Blatter. "Ik weet niet of zoiets bestaat, maar hij moet hier iets aan doen. Dit kan echt niet. Bovendien is hij een recidivist. Daarom hebben we met deze schorsing ook een voorbeeld willen stellen. Honderden miljoenen mensen hebben dit gezien." De Uruguayaanse bondscoach Oscar Tabarez nam het logischerwijs op voor zijn speler. "Luis heeft een fout begaan, maar hij is geen crimineel", vertelde Tabarez daags voor de clash in de achtste finales met Colombia. "Hij moest gestraft worden, maar zo'n zware sanctie hadden we nooit verwacht." (Belga/Bo)