Algemeen bekend is dat FIFA-voorzitter Gianni Infantino goede contacten onderhoudt met de voetbalbazen in het Saoedische koninkrijk. In maart deed Arsène Wenger, hoofd voetbalontwikkeling bij de FIFA, al eens de suggestie om WK's, EK's en andere internationale toernooien een keer in de twee jaar te laten plaatsvinden.

Het WK en het EK worden nu om de vier jaar afgewerkt. Het komende WK is eind 2022 in Qatar.

De prille plannen om het WK tweejaarlijks te maken, zullen waarschijnlijk op grote tegenwerking stuiten van de nationale competities en clubs. Die vinden de huidige internationale speelkalender al te vol. De belasting van de spelers zal door een extra WK alleen nog maar groter worden en daarmee zal de kans op blessures eveneens toenemen, zo redeneren de clubs. Die vinden evenals de nationale competities ook dat er te weinig financiële compensaties worden verstrekt.

Algemeen bekend is dat FIFA-voorzitter Gianni Infantino goede contacten onderhoudt met de voetbalbazen in het Saoedische koninkrijk. In maart deed Arsène Wenger, hoofd voetbalontwikkeling bij de FIFA, al eens de suggestie om WK's, EK's en andere internationale toernooien een keer in de twee jaar te laten plaatsvinden. Het WK en het EK worden nu om de vier jaar afgewerkt. Het komende WK is eind 2022 in Qatar. De prille plannen om het WK tweejaarlijks te maken, zullen waarschijnlijk op grote tegenwerking stuiten van de nationale competities en clubs. Die vinden de huidige internationale speelkalender al te vol. De belasting van de spelers zal door een extra WK alleen nog maar groter worden en daarmee zal de kans op blessures eveneens toenemen, zo redeneren de clubs. Die vinden evenals de nationale competities ook dat er te weinig financiële compensaties worden verstrekt.