De FIFA heeft een brief gestuurd naar de Noord-Koreaanse voetbalbond, meldt de BBC.

Radio Free Asia meldde vorige maand dat de Noord-Koreaanse WK-selectie na terugkomst uit Zuid-Afrika zes uur lang publiekelijk werd vernederd in de hoofdstad Pyongyang.

Bondscoach Kim Jong-hun zou zelfs dwangarbeid hebben opgelegd gekregen. Hij moest volgens de berichten aan de slag op een bouwwerf in Pyongyang.

Zowel in de Noord-Koreaanse staatsmedia als in buurland Zuid-Korea werd het bericht van Radio Free Asia niet bevestigd.

Noord-Korea nam in Zuid-Afrika voor het eerst sinds 1966 deel aan een Wereldkampioenschap voetbal. Het verloor zijn drie groepsmatchen tegen Brazilië (2-1), Portugal (7-0) en Ivoorkust (3-0).

(KVDA)

De FIFA heeft een brief gestuurd naar de Noord-Koreaanse voetbalbond, meldt de BBC. Radio Free Asia meldde vorige maand dat de Noord-Koreaanse WK-selectie na terugkomst uit Zuid-Afrika zes uur lang publiekelijk werd vernederd in de hoofdstad Pyongyang. Bondscoach Kim Jong-hun zou zelfs dwangarbeid hebben opgelegd gekregen. Hij moest volgens de berichten aan de slag op een bouwwerf in Pyongyang. Zowel in de Noord-Koreaanse staatsmedia als in buurland Zuid-Korea werd het bericht van Radio Free Asia niet bevestigd. Noord-Korea nam in Zuid-Afrika voor het eerst sinds 1966 deel aan een Wereldkampioenschap voetbal. Het verloor zijn drie groepsmatchen tegen Brazilië (2-1), Portugal (7-0) en Ivoorkust (3-0).(KVDA)