"Het verleden heeft uitgewezen dat een boycot niet de manier is om problemen op te lossen", staat te lezen in een persbericht op de FIFA-website.

De WK-organisatie van Rusland in 2018 krijgt wereldwijd heel wat kritiek te verduren. Niet alleen de gespannen politieke situatie in Oekraïne en de vliegramp van vorige week zitten er voor iets tussen, ook het miskennen van de holebi-gemeenschap wordt de Russen zwaar aangewreven.

Toch wil de FIFA oproepen tot kalmte. "We veroordelen elke vorm van geweld en willen onze toernooien net gebruiken om te zorgen voor dialoog, begrip en vrede tussen volkeren", klink het. "We nemen onze verantwoordelijkheid om via het voetbal te zorgen voor democratische debatten. De geschiedenis heeft aangetoond dat het boycotten van evenementen en het hanteren van een isolatiepolitiek niet helpen. Het WK in Rusland kan net zorgen voor sociale ontwikkeling en constructieve dialogen."

De FIFA zegt ook dat voetbal niet kan gezien worden als "een oplossing voor alles". "En al zeker niet voor politieke beslommeringen. Toch geloven we dat het WK in Rusland veel goeds teweeg zal brengen."

"Het verleden heeft uitgewezen dat een boycot niet de manier is om problemen op te lossen", staat te lezen in een persbericht op de FIFA-website. De WK-organisatie van Rusland in 2018 krijgt wereldwijd heel wat kritiek te verduren. Niet alleen de gespannen politieke situatie in Oekraïne en de vliegramp van vorige week zitten er voor iets tussen, ook het miskennen van de holebi-gemeenschap wordt de Russen zwaar aangewreven. Toch wil de FIFA oproepen tot kalmte. "We veroordelen elke vorm van geweld en willen onze toernooien net gebruiken om te zorgen voor dialoog, begrip en vrede tussen volkeren", klink het. "We nemen onze verantwoordelijkheid om via het voetbal te zorgen voor democratische debatten. De geschiedenis heeft aangetoond dat het boycotten van evenementen en het hanteren van een isolatiepolitiek niet helpen. Het WK in Rusland kan net zorgen voor sociale ontwikkeling en constructieve dialogen." De FIFA zegt ook dat voetbal niet kan gezien worden als "een oplossing voor alles". "En al zeker niet voor politieke beslommeringen. Toch geloven we dat het WK in Rusland veel goeds teweeg zal brengen."