Vrijdag werden in Sint-Petersburg tijdens de 1-0 zege van Iran tegen Marokko al slogans als '#NoBan4Women' en 'Support Iranian Women to Attend Stadiums' aan de wereld getoond.

Normaal gezien houdt de FIFA er niet zo van politieke statements in stadions toe te laten. Maar deze campagne werd toegelaten omwille van de 'sociale aantrekkingskracht'. De FIFA en het lokale organisatiecomité stonden vrijdag dus - na voorgaande controle - toe dat de spandoeken in het stadion ontrold werden.

Vrouwen mogen al bijna veertig jaar geen voetbalwedstrijden bijwonen in Iran. Veel Iraanse vrouwen hebben wel hun weg gevonden naar Rusland om het WK bij te wonen.

Iran neemt het woensdag in haar tweede duel op de Wereldbeker op tegen Spanje.

Vrijdag werden in Sint-Petersburg tijdens de 1-0 zege van Iran tegen Marokko al slogans als '#NoBan4Women' en 'Support Iranian Women to Attend Stadiums' aan de wereld getoond.Normaal gezien houdt de FIFA er niet zo van politieke statements in stadions toe te laten. Maar deze campagne werd toegelaten omwille van de 'sociale aantrekkingskracht'. De FIFA en het lokale organisatiecomité stonden vrijdag dus - na voorgaande controle - toe dat de spandoeken in het stadion ontrold werden. Vrouwen mogen al bijna veertig jaar geen voetbalwedstrijden bijwonen in Iran. Veel Iraanse vrouwen hebben wel hun weg gevonden naar Rusland om het WK bij te wonen. Iran neemt het woensdag in haar tweede duel op de Wereldbeker op tegen Spanje.