Het biedingsproces had in principe binnenkort al moeten beginnen en op het FIFA-congres van mei 2017 in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur zou het organiserende land vervolgens aangeduid worden. 'Gezien de huidige omstandigheden is het beter om de biedingsprocedure uit te stellen', zo kondigde secretaris-generaal Jérôme Valcke - zelf verdachte in het onderzoek - het nieuws aan op een persconferentie in het Russische Samara.

De grootste kandidaat tot dusver om het WK in 2026 te organiseren is de Verenigde Staten, maar ook Canada, Mexico en Colombia zijn naar verluidt geïnteresseerd.

Nieuwe voorzitter

De beslissing van de FIFA komt er een week nadat voorzitter Sepp Blatter onverwacht zijn ontslag aankondigde. De 79-jarige Blatter nam die beslissing nadat de FIFA opnieuw onder vuur kwam te liggen na nieuwe corruptieschandalen. Valcke wordt ervan verdacht in 2008 betrokken zijn geweest bij een verdachte transactie van tien miljoen dollar.

De opvolger van Blatter wordt mogelijk nog dit jaar verkozen. Volgens de BBC neemt de FIFA pas in juli een definitief besluit, maar zou 16 december de voorkeur genieten. (KVDA)

Het biedingsproces had in principe binnenkort al moeten beginnen en op het FIFA-congres van mei 2017 in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur zou het organiserende land vervolgens aangeduid worden. 'Gezien de huidige omstandigheden is het beter om de biedingsprocedure uit te stellen', zo kondigde secretaris-generaal Jérôme Valcke - zelf verdachte in het onderzoek - het nieuws aan op een persconferentie in het Russische Samara.De grootste kandidaat tot dusver om het WK in 2026 te organiseren is de Verenigde Staten, maar ook Canada, Mexico en Colombia zijn naar verluidt geïnteresseerd.De beslissing van de FIFA komt er een week nadat voorzitter Sepp Blatter onverwacht zijn ontslag aankondigde. De 79-jarige Blatter nam die beslissing nadat de FIFA opnieuw onder vuur kwam te liggen na nieuwe corruptieschandalen. Valcke wordt ervan verdacht in 2008 betrokken zijn geweest bij een verdachte transactie van tien miljoen dollar.De opvolger van Blatter wordt mogelijk nog dit jaar verkozen. Volgens de BBC neemt de FIFA pas in juli een definitief besluit, maar zou 16 december de voorkeur genieten. (KVDA)