Infantino doet zijn uitspraken aan de vooravond van de jaarlijkse samenkomst van de IFAB, het orgaan dat de spelregels in het voetbal beheert. 'Technologie is belangrijk en we moeten het ernstig analyseren. Dit is 2016 en we mogen er niet langer onze ogen voor sluiten', zegt Infantino. 'Doellijntechnologie is al een realiteit. Nu moeten we realistische testen uitvoeren om te bepalen in welke omstandigheden het kan worden gebruikt.'

Mogelijk zet de IFAB zaterdag in Wales het licht op groen om te experimenteren met een videoscheidsrechter. De Belgische voetbalbond is kandidaat, net als de Nederlandse en de Duitse bond.

Infantino wijst er verder op dat de technologie geen invloed mag hebben op 'de flow' (het tempo) in een wedstrijd. 'Een van de bijzonderheden aan het voetbal is de flow. Het stopt niet. In veel andere sporten heb je wel de tijd om video's te bekijken. Als we de flow kunnen garanderen, dan kunnen we nagaan hoe de technologie het spel kan helpen. Maar we moeten, liever vroeger dan later, starten met ernstige testen.' (Belga)

Infantino doet zijn uitspraken aan de vooravond van de jaarlijkse samenkomst van de IFAB, het orgaan dat de spelregels in het voetbal beheert. 'Technologie is belangrijk en we moeten het ernstig analyseren. Dit is 2016 en we mogen er niet langer onze ogen voor sluiten', zegt Infantino. 'Doellijntechnologie is al een realiteit. Nu moeten we realistische testen uitvoeren om te bepalen in welke omstandigheden het kan worden gebruikt.' Mogelijk zet de IFAB zaterdag in Wales het licht op groen om te experimenteren met een videoscheidsrechter. De Belgische voetbalbond is kandidaat, net als de Nederlandse en de Duitse bond. Infantino wijst er verder op dat de technologie geen invloed mag hebben op 'de flow' (het tempo) in een wedstrijd. 'Een van de bijzonderheden aan het voetbal is de flow. Het stopt niet. In veel andere sporten heb je wel de tijd om video's te bekijken. Als we de flow kunnen garanderen, dan kunnen we nagaan hoe de technologie het spel kan helpen. Maar we moeten, liever vroeger dan later, starten met ernstige testen.' (Belga)