Wanneer de leden van de wereldvoetbalbond FIFA vrijdag (26 februari) een nieuwe president verkiezen, zal dat mogelijk ook gevolgen hebben voor het aantal landen dat deelneemt aan de eindronde van het WK. Kandidaatvoorzitters Gianni Infantino en prins Ali Bin Al Hussein zijn pro een verhoging van het aantal deelnemers. De andere grote kanshebber, sjeik Salman Bin Ibrahim Al Khalifa , zegt niet tegen een vermeerdering gekant te zijn. De Fransman Jérôme Champagne daarentegen ziet het idee niet zitten. Dat bevestigden de mannen in een enquête over het onderwerp, uitgevoerd door het Duitse persagentschap dpa. De Zuid-Afrikaanse kandidaatvoorzitter Tokyo Sexwale reageerde niet op de vraag van dpa.

Sinds 1998 doen 32 landen mee aan de eindfase van het WK. Maar na het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar kan dit veranderen. Als Infantino zijn wil kan doordrijven, spelen er vanaf 2026 liefst 40 landen mee op het WK. De secretaris-generaal van de UEFA was ook een van de drijvende krachten achter de verhoging van het aantal deelnemende landen op het EK. Deze zomer zijn er dat in Frankrijk voor het eerst 24 in plaats van 16. (Belga/KVDA)

Wanneer de leden van de wereldvoetbalbond FIFA vrijdag (26 februari) een nieuwe president verkiezen, zal dat mogelijk ook gevolgen hebben voor het aantal landen dat deelneemt aan de eindronde van het WK. Kandidaatvoorzitters Gianni Infantino en prins Ali Bin Al Hussein zijn pro een verhoging van het aantal deelnemers. De andere grote kanshebber, sjeik Salman Bin Ibrahim Al Khalifa , zegt niet tegen een vermeerdering gekant te zijn. De Fransman Jérôme Champagne daarentegen ziet het idee niet zitten. Dat bevestigden de mannen in een enquête over het onderwerp, uitgevoerd door het Duitse persagentschap dpa. De Zuid-Afrikaanse kandidaatvoorzitter Tokyo Sexwale reageerde niet op de vraag van dpa.Sinds 1998 doen 32 landen mee aan de eindfase van het WK. Maar na het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar kan dit veranderen. Als Infantino zijn wil kan doordrijven, spelen er vanaf 2026 liefst 40 landen mee op het WK. De secretaris-generaal van de UEFA was ook een van de drijvende krachten achter de verhoging van het aantal deelnemende landen op het EK. Deze zomer zijn er dat in Frankrijk voor het eerst 24 in plaats van 16. (Belga/KVDA)