Zondag keurde de Uruguayaanse scheidsrechter Jorge Larrionda bij een 2-1 stand voor Duitsland de gelijkmaker van de Engelsman Frank Lampard niet goed, hoewel de bal duidelijk achter de doellijn kaatste. Duitsland won het duel uiteindelijk met 4-1.

's Avonds ging zijn Italiaanse collega Roberto Rosetti in de fout tijdens Argentinië - Mexico. Hij valideerde een goal van de Argentijnse spits Carlos Tevez die duidelijk buitenspel stond. Argentinië won met 3-1.

Beide 'incidenten' doen opnieuw de discussie opdoemen of de FIFA bij dat soort fases al dan niet videobeelden moet gebruiken.

De FIFA weigerde maandag tijdens de dagelijkse persbriefing vragen over de scheidsrechters te beantwoorden. "We zullen hier geen debat beginnen over de arbitrage," zei woordvoerder Nicolas Maingot.

De omstreden fases van zondag:

Afgekeurde goal Frank Lampard

Buitenspelgoal Carlos Tevez

Zondag keurde de Uruguayaanse scheidsrechter Jorge Larrionda bij een 2-1 stand voor Duitsland de gelijkmaker van de Engelsman Frank Lampard niet goed, hoewel de bal duidelijk achter de doellijn kaatste. Duitsland won het duel uiteindelijk met 4-1. 's Avonds ging zijn Italiaanse collega Roberto Rosetti in de fout tijdens Argentinië - Mexico. Hij valideerde een goal van de Argentijnse spits Carlos Tevez die duidelijk buitenspel stond. Argentinië won met 3-1. Beide 'incidenten' doen opnieuw de discussie opdoemen of de FIFA bij dat soort fases al dan niet videobeelden moet gebruiken. De FIFA weigerde maandag tijdens de dagelijkse persbriefing vragen over de scheidsrechters te beantwoorden. "We zullen hier geen debat beginnen over de arbitrage," zei woordvoerder Nicolas Maingot. De omstreden fases van zondag: Afgekeurde goal Frank Lampard Buitenspelgoal Carlos Tevez