Bij een 2-1-voorsprong voor Duitsland keurde de Uruguayaanse scheidsrechter Jorge Larrionda de gelijkmaker van de Engelsman Frank Lampard af, hoewel de bal duidelijk achter de doellijn kaatste. Duitsland won het duel in de achtste finales uiteindelijk met 4-1.

Het onterecht afgekeurde doelpunt voor Engeland werd hét gespreksonderwerp van de dag, maar de FIFA denkt daar duidelijk anders over.

Op FIFA.com werd een samenvatting van de wedstrijd geplaatst, maar over de cruciale fase wordt in de video met geen woord gerept. Bekijk hier de gecensureerde samenvatting van de FIFA.

Dit is de bewuste fase die de FIFA dus wegknipte:

De scheidsrechterlijke flater was niet de eerste op dit WK, maar wel veruit de grootste en meest besproken.

Het 'incident' doet opnieuw de discussie oplaaien of de FIFA bij dit soort fases al dan niet videobeelden moet gebruiken. Op een persbijeenkomst weigerde de FIFA maandag vragen over de arbitrage te beantwoorden.

Bij een 2-1-voorsprong voor Duitsland keurde de Uruguayaanse scheidsrechter Jorge Larrionda de gelijkmaker van de Engelsman Frank Lampard af, hoewel de bal duidelijk achter de doellijn kaatste. Duitsland won het duel in de achtste finales uiteindelijk met 4-1. Het onterecht afgekeurde doelpunt voor Engeland werd hét gespreksonderwerp van de dag, maar de FIFA denkt daar duidelijk anders over. Op FIFA.com werd een samenvatting van de wedstrijd geplaatst, maar over de cruciale fase wordt in de video met geen woord gerept. Bekijk hier de gecensureerde samenvatting van de FIFA. Dit is de bewuste fase die de FIFA dus wegknipte: De scheidsrechterlijke flater was niet de eerste op dit WK, maar wel veruit de grootste en meest besproken. Het 'incident' doet opnieuw de discussie oplaaien of de FIFA bij dit soort fases al dan niet videobeelden moet gebruiken. Op een persbijeenkomst weigerde de FIFA maandag vragen over de arbitrage te beantwoorden.