Sinds 2005 ligt voormalig Rode Duivel Filip Daems (35) onder contract bij Borussia Mönchengladbach. Tijdens de winterstop was er sprake dat de aflopende overeenkomst van de oud-verdediger van Verbroedering Geel en Lierse niet verlengd zou worden, want Daems zat vooral op de invallersbank door de goede prestaties van de Oostenrijkse international Martin Stranzl (centraal achterin) en Oscar Wendt (linksachter).

Inmiddels zit onze landgenoot aan 175 Bundesligaduels. Een indrukwekkend aantal, dat binnenkort nog zal oplopen door de langdurige blessure van de Zweed Wendt, die door een scheur van de interne ligamenten tegen Werder Bremen (1-1) afgelopen weekend minstens acht weken buiten strijd zal zijn bij die Fohlen.

De clubleiding talmde niet langer en maakte bekend dat de verbintenis van aanvoerder Daems met een jaar wordt verlengd. "Filip is op het veld en blijft in de kleedkamer een centrale figuur", argumenteerde sportief directeur Max Eberl de keuze voor de routinier. "Ik voel me topfit en ben blij met dit extra jaar", verklaarde Daems op de website van Kicker. Hij is in de huidige spelerskern de man met de langste dienststaat, alvast iets om heel trots op te zijn.

Sinds 2005 ligt voormalig Rode Duivel Filip Daems (35) onder contract bij Borussia Mönchengladbach. Tijdens de winterstop was er sprake dat de aflopende overeenkomst van de oud-verdediger van Verbroedering Geel en Lierse niet verlengd zou worden, want Daems zat vooral op de invallersbank door de goede prestaties van de Oostenrijkse international Martin Stranzl (centraal achterin) en Oscar Wendt (linksachter).Inmiddels zit onze landgenoot aan 175 Bundesligaduels. Een indrukwekkend aantal, dat binnenkort nog zal oplopen door de langdurige blessure van de Zweed Wendt, die door een scheur van de interne ligamenten tegen Werder Bremen (1-1) afgelopen weekend minstens acht weken buiten strijd zal zijn bij die Fohlen.De clubleiding talmde niet langer en maakte bekend dat de verbintenis van aanvoerder Daems met een jaar wordt verlengd. "Filip is op het veld en blijft in de kleedkamer een centrale figuur", argumenteerde sportief directeur Max Eberl de keuze voor de routinier. "Ik voel me topfit en ben blij met dit extra jaar", verklaarde Daems op de website van Kicker. Hij is in de huidige spelerskern de man met de langste dienststaat, alvast iets om heel trots op te zijn.