Tijdens zijn rubriek 'Kijk op de Week' in het Canvasprogramma Extra Time verdacht voetbalcommentator Filip Joos de fans van Lierse van racisme. Hij deed dat na een fase waarbij Ernest N'For van Kortrijk rood kreeg en van het veld werd gestuurd.

Brousse

Volgens Joos zongen de Lierse-supporters daarop 'In de brousse is het ook plezant.' 'Niet al te slim' vond hij, maar hij vergiste zich. De supporters zongen 'In de douche is het ook plezant.'

Joos bood zijn excuses aan in een videoboodschap:

Beste supporters van Lierse, ik ben jullie een verontschuldiging verschuldigd. In het item 'De keek op de week' hebben wij een serieuze fout gemaakt. Te goeder trouw weliswaar, maar dat doet weinig terzake. Ik zeg 'wij' omdat het het werk van een hele redactie is, maar ik moet ook zeggen 'ik' want uiteindelijk is het mijn stem en mijn item. Het heet niet voor niets 'De keek op de week van Filip Joos'. Dus bij deze, excuus. Wij hebben de fout gemaakt dat toen N'For uitgesloten werd jullie met z'n allen zongen "In de brousse is het ook plezant". We hebben daar een racistische tint in menen te ontwaren terwijl jullie zongen "In de douche is het ook plezant". Inderdaad een voetbalklassieker, inderdaad iets wat ik al vijftig keer in een stadion heb gehoord. Het is een fout, we hadden het moeten weten en het was niet al te slim. Volgens mij heb ik de woorden gebruikt "Niet al te slim van de Liersesupporters om dat te zingen". Ik kan die woorden perfect voor mij gebruiken. Ik zal het zelfs anders zeggen: dom van mij om het fout te interpreteren, en bij deze excuses. Ik hoop dat jullie ze aanvaarden. Jammer genoeg is het gebeurd. Meer dan dit kunnen we ook niet doen. Ik verlaat nu even deze scène om mijn twintig zweepslagen in ontvangst te nemen."Lierse liet al weten dat de excuses aanvaard zijn. (EE)

Tijdens zijn rubriek 'Kijk op de Week' in het Canvasprogramma Extra Time verdacht voetbalcommentator Filip Joos de fans van Lierse van racisme. Hij deed dat na een fase waarbij Ernest N'For van Kortrijk rood kreeg en van het veld werd gestuurd.Brousse Volgens Joos zongen de Lierse-supporters daarop 'In de brousse is het ook plezant.' 'Niet al te slim' vond hij, maar hij vergiste zich. De supporters zongen 'In de douche is het ook plezant.' Joos bood zijn excuses aan in een videoboodschap:Beste supporters van Lierse, ik ben jullie een verontschuldiging verschuldigd. In het item 'De keek op de week' hebben wij een serieuze fout gemaakt. Te goeder trouw weliswaar, maar dat doet weinig terzake. Ik zeg 'wij' omdat het het werk van een hele redactie is, maar ik moet ook zeggen 'ik' want uiteindelijk is het mijn stem en mijn item. Het heet niet voor niets 'De keek op de week van Filip Joos'. Dus bij deze, excuus. Wij hebben de fout gemaakt dat toen N'For uitgesloten werd jullie met z'n allen zongen "In de brousse is het ook plezant". We hebben daar een racistische tint in menen te ontwaren terwijl jullie zongen "In de douche is het ook plezant". Inderdaad een voetbalklassieker, inderdaad iets wat ik al vijftig keer in een stadion heb gehoord. Het is een fout, we hadden het moeten weten en het was niet al te slim. Volgens mij heb ik de woorden gebruikt "Niet al te slim van de Liersesupporters om dat te zingen". Ik kan die woorden perfect voor mij gebruiken. Ik zal het zelfs anders zeggen: dom van mij om het fout te interpreteren, en bij deze excuses. Ik hoop dat jullie ze aanvaarden. Jammer genoeg is het gebeurd. Meer dan dit kunnen we ook niet doen. Ik verlaat nu even deze scène om mijn twintig zweepslagen in ontvangst te nemen."Lierse liet al weten dat de excuses aanvaard zijn. (EE)