© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Sao Paulo heeft de Copa Sudamericana gewonnen, zeg maar de Europa League van Zuid-Amerika. Aan de zege zit wel een reukje.

Het Braziliaanse Sao Paulo heeft de Copa Sudamericana gewonnen, zeg maar de Europa League van Zuid-Amerika. Aan de zege zit wel een reukje: tegenstander Club Atletico Tigre uit Argentinië durfde na de rust niet meer uit de kleedkamer te komen. Sao Paulo was in de terugwedstrijd van de finale in het eigen Morumbistadion met 2-0 te sterk voor Tigre, nadat de heenwedstrijd in Buenos Aires op 0-0 was geëindigd. Lucas en Osvaldo maakten de doelpunten.

Bedreigd

Er werd echter maar één helft gespeeld in het mythische Morumbistadion, omdat de Argentijnse bezoekers na de pauze niet meer uit de kleedkamers wilden komen. Volgens de club werden hun spelers door de plaatselijke politie met revolvers bedreigd.

De Chileense scheidsrechter Enrique Osses wachtte 30 minuten en maakte dan maar een einde aan de wedstrijd.