PSG moet zich verantwoorden voor de financiering van de transfers van goudhaantjes Neymar en Kylian Mbappé van vorige zomer. De UEFA zal begin juni een uitspraak doen.

Duurste transfers

PSG haalde Neymar vorig jaar bij FC Barcelona voor 222 miljoen euro. Mbappé kwam dan weer op huurbasis over van AS Monaco en zal op termijn 180 miljoen euro (waarvan 35 miljoen euro bonussen) kosten, als de aankoopoptie wordt gelicht. Het zijn de twee duurste transfers uit de geschiedenis.

Het UEFA-orgaan CFCB (Club Financial Control Body) boog zich meteen over de miljoenendeals. Volgens het Financial Fair Play-principe mag een club immers niet meer uitgeven dan ze verdient. Bovendien sprong PSG ontzettend creatief om met de regels. Zo kocht Neymar zichzelf eerst uit bij Barça.

Indien een club de Financial Fair Play-regels overtreedt, volgt een sanctie. Dat kan een (hoge) boete zijn, maar ook de uitsluiting aan Europese competities, waaronder de prestigieuze Champions League.

PSG moet zich verantwoorden voor de financiering van de transfers van goudhaantjes Neymar en Kylian Mbappé van vorige zomer. De UEFA zal begin juni een uitspraak doen.PSG haalde Neymar vorig jaar bij FC Barcelona voor 222 miljoen euro. Mbappé kwam dan weer op huurbasis over van AS Monaco en zal op termijn 180 miljoen euro (waarvan 35 miljoen euro bonussen) kosten, als de aankoopoptie wordt gelicht. Het zijn de twee duurste transfers uit de geschiedenis. Het UEFA-orgaan CFCB (Club Financial Control Body) boog zich meteen over de miljoenendeals. Volgens het Financial Fair Play-principe mag een club immers niet meer uitgeven dan ze verdient. Bovendien sprong PSG ontzettend creatief om met de regels. Zo kocht Neymar zichzelf eerst uit bij Barça. Indien een club de Financial Fair Play-regels overtreedt, volgt een sanctie. Dat kan een (hoge) boete zijn, maar ook de uitsluiting aan Europese competities, waaronder de prestigieuze Champions League.