Zeker is alleszins dat het lek van die ontmoeting de tegenstanders van een eventuele komst van D'Onofrio naar het Astridpark goed uitkomt. In dat verband wordt er opnieuw naar Philippe Collin gekeken.

Mocht D'Onofrio iets voor Anderlecht kunnen gaan betekenen, zal het op het vlak van de transfers zijn. Uitgerekend het terrein dat Collin door de jaren helemaal naar zich toe heeft getrokken.

Duidelijk is dat hij het qua vakkennis en netwerk moet afleggen van de ex-Standardbaas. Mogelijk is zijn rol met het binnenhalen van D'Onofrio uitgespeeld.

Het zal sommigen benieuwen hoe dat de familieband met zijn neef mogelijk op de proef stelt. En of Anderlecht met D'Onofrio niet een paard van Troje in huis zal blijken te hebben gehaald. Dat hoeft, ongeacht de figuur van D'Onofrio, niet eens een slechte zaak te zijn.

Goede prijsVooral aan de uitgaande transferzijde zou D'Onofrio Anderlecht diensten kunnen bewijzen. Lucas Biglia aast al lang op een mooie transfer, maar behalve losse flodders en een ontoereikend bod van Galatasaray diende er zich nog niets aan. D'Onofrio kan deuren openen.

"Hij is in staat om een speler als Matías Suárez voor een heel goede prijs te verkopen", meent makelaar Nenad Petrovic. "Hij slaagde er toch in om 20 miljoen euro te krijgen voor Fellaini, en om Onyewu naar AC Milan te transfereren? Met Luciano zou Romelu Lukaku niet voor 15 miljoen, maar voor 25 miljoen euro vertrokken zijn. Daar ben ik zeker van. Sportief zal zijn netwerk niet veel bijbrengen, maar financieel wel."

Andere connectiesAnderlechtmanager Herman Van Holsbeeck verwoordt het zo: "Luciano is momenteel aan niemand gebonden. Het zou een professionele fout van ons zijn als we een man met zoveel kennis en ervaring niet zouden spreken om te zien wat hij ons kan bijbrengen. Wij hebben bepaalde connecties, hij heeft er andere. Dat we ook van zijn adresboekje gebruik zouden kunnen maken, kan ons alleen maar sterker maken. Niet de mensen zijn belangrijk, maar deze club.

"Trouwens, het staat nog niet vast dat we effectief zullen samenwerken. Zoals duidelijk in het communiqué staat, is er nog geen enkele beslissing genomen." (JH/TB/PD/SVV/DD) Lees het hele verhaal deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Zeker is alleszins dat het lek van die ontmoeting de tegenstanders van een eventuele komst van D'Onofrio naar het Astridpark goed uitkomt. In dat verband wordt er opnieuw naar Philippe Collin gekeken. Mocht D'Onofrio iets voor Anderlecht kunnen gaan betekenen, zal het op het vlak van de transfers zijn. Uitgerekend het terrein dat Collin door de jaren helemaal naar zich toe heeft getrokken. Duidelijk is dat hij het qua vakkennis en netwerk moet afleggen van de ex-Standardbaas. Mogelijk is zijn rol met het binnenhalen van D'Onofrio uitgespeeld. Het zal sommigen benieuwen hoe dat de familieband met zijn neef mogelijk op de proef stelt. En of Anderlecht met D'Onofrio niet een paard van Troje in huis zal blijken te hebben gehaald. Dat hoeft, ongeacht de figuur van D'Onofrio, niet eens een slechte zaak te zijn.Goede prijsVooral aan de uitgaande transferzijde zou D'Onofrio Anderlecht diensten kunnen bewijzen. Lucas Biglia aast al lang op een mooie transfer, maar behalve losse flodders en een ontoereikend bod van Galatasaray diende er zich nog niets aan. D'Onofrio kan deuren openen. "Hij is in staat om een speler als Matías Suárez voor een heel goede prijs te verkopen", meent makelaar Nenad Petrovic. "Hij slaagde er toch in om 20 miljoen euro te krijgen voor Fellaini, en om Onyewu naar AC Milan te transfereren? Met Luciano zou Romelu Lukaku niet voor 15 miljoen, maar voor 25 miljoen euro vertrokken zijn. Daar ben ik zeker van. Sportief zal zijn netwerk niet veel bijbrengen, maar financieel wel." Andere connectiesAnderlechtmanager Herman Van Holsbeeck verwoordt het zo: "Luciano is momenteel aan niemand gebonden. Het zou een professionele fout van ons zijn als we een man met zoveel kennis en ervaring niet zouden spreken om te zien wat hij ons kan bijbrengen. Wij hebben bepaalde connecties, hij heeft er andere. Dat we ook van zijn adresboekje gebruik zouden kunnen maken, kan ons alleen maar sterker maken. Niet de mensen zijn belangrijk, maar deze club. "Trouwens, het staat nog niet vast dat we effectief zullen samenwerken. Zoals duidelijk in het communiqué staat, is er nog geen enkele beslissing genomen." (JH/TB/PD/SVV/DD) Lees het hele verhaal deze week in Sport/Voetbalmagazine.