Bondscoach Kim waagde een gokje door geen derde doelman mee te nemen en zijn offensieve mogelijkheden uit te breiden. Hij arriveerde zo in Johannesburg met Kim Myong-won als verplichte derde doelman in de selectie.

De plannen van de Noord-Koreaanse bondscoach werden echter snel getorpedeerd door de Wereldvoetbalbond FIFA. Die laat immers niet toe dat doelmannen als veldspelers opgesteld worden.

De door Kim Jong-hun gesmokkelde extra spits zal op het WK bijgevolg alleen met keepershandschoenen, of helemaal niet te bewonderen zijn.

Verplicht

De selectie van 23, met daarbij verplicht drie doelmannen, moest voor 1 juni ingediend worden en is definitief. Alleen bij een ernstige blessure kan er tot 24 uur voor aanvang van de eerste wedstrijd van het team nog een wijziging gebeuren.

Noord-Korea neemt het in groep G op tegen Brazilië, Ivoorkust en Portugal.

Bondscoach Kim waagde een gokje door geen derde doelman mee te nemen en zijn offensieve mogelijkheden uit te breiden. Hij arriveerde zo in Johannesburg met Kim Myong-won als verplichte derde doelman in de selectie. De plannen van de Noord-Koreaanse bondscoach werden echter snel getorpedeerd door de Wereldvoetbalbond FIFA. Die laat immers niet toe dat doelmannen als veldspelers opgesteld worden. De door Kim Jong-hun gesmokkelde extra spits zal op het WK bijgevolg alleen met keepershandschoenen, of helemaal niet te bewonderen zijn. Verplicht De selectie van 23, met daarbij verplicht drie doelmannen, moest voor 1 juni ingediend worden en is definitief. Alleen bij een ernstige blessure kan er tot 24 uur voor aanvang van de eerste wedstrijd van het team nog een wijziging gebeuren. Noord-Korea neemt het in groep G op tegen Brazilië, Ivoorkust en Portugal.