Florent Cuvelier wil zich tonen in halve finale League Cup

© Reuters
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

De Engelse derdeklasser Sheffield United bereikte vorig seizoen de halve finale van de FA Cup en staat ook nu in een halve finale. Die van de League Cup. In die duels met Tottenham kan een rol weggelegd zijn voor de Belg Florent Cuvelier (22).

Florent Cuvelier behoorde samen met Maxime Lestienne en Dino Arslanagic tot een gouden lichting bij de jeugd van Moeskroen. In 2009 maakte de middenvelder de overstap naar de jeugdploegen van toenmalige Premier Leagueclub Portsmouth FC. Via omwegen bij Stoke City en Walsall belandde hij vorig seizoen bij Sheffield United.

Een meniscusoperatie hield hem elf maanden van de voetbalvelden, maar begin december 2014 vierde hij zijn rentree bij Sheffield. In de tweede ronde van de FA Cup viel hij in tegen Plymouth Argyle en zorgde hij nog voor een assist. In de kwartfinales van de League Cup midden december zorgde hij als basisspeler mee voor een stunt tegen Southampton: in het eigen Bramall Lane (voor 21.900 toeschouwers) boekten de Blades een 1-0-zege.

Sheffield United is een echte bekerploeg. Vorig seizoen bereikte de derdeklasser de halve finales van de FA Cup en ook dit jaar zitten ze nog in beide competities. In de League Cup mogen Cuvelier en maats deze maand vol aan de bak in de halve finales tegen Tottenham (21 en 28 januari) met als inzet een plek in de finale.

Type Vanderhaeghe

Voor Cuvelier, die bij Sheffield nog een contract tot 2016 heeft, een ideale gelegenheid om zich te tonen. Want voor de man die in 2011 nog aanvoerder was van de Belgische U19 op het EK in Roemenië – met in dat team onder meer Thorgan Hazard en Hans Vanaken – is het stilaan vijf voor twaalf wil hij het bij de grote jongens waarmaken.

Marc Van Geersom, destijds bondscoach van de U19, gelooft in Cuvelier: “Hij is een modelprof. Door zijn uitstekende mentaliteit en beroepsernst beschouwde ik hem als mijn verlengstuk op het veld. Florent is niet het grote talent, maar zijn inzet compenseert dat ruimschoots. Ik vergelijk hem qua speelstijl en type met Yves Vanderhaeghe, dat was ook een laatbloeier en een man die op karakter toch een mooie carrière uitbouwde. Florent zou zeker zijn plaats hebben in de Belgische eerste klasse, maar door zijn agressieve manier van spelen past hij – als verdedigende middenvelder – ook in het Engelse voetbal, vermoed ik. Die komt er wel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content