Fopduikers, gelieve u te beheersen op het EK

© Belga Image

Het EK 2016 pakt uit met een nieuwigheid voor scheidsrechters.

Fopduikers, benenbrekers, tijdrekkers of klagers, ze zijn gewaarschuwd. Voor de eerste keer in de geschiedenis van een groot toernooi zullen de 18 scheidsrechters vooraf uitvoerig worden gebriefd over ‘het gedrag’ van de spelers.

Daarmee wil Pierluigi Collina, de baas van het UEFA-scheidsrechterskorps, nog meer dan ooit tevoren scheidsrechterlijke dwalingen of verkeerde beslissingen uitsluiten.

Extra informatie

Een onterechte strafschop toegekend? Verdiende de speler dan toch geen rood? Het zijn discussies van alle tijden, maar Collina gaat straks een stap verder dan zijn voorgangers en zal zijn teams – scheidsrechter, twee assistent-scheidsrechters en nog twee extra assistenten – voor elke wedstrijd extra informatie meegeven over de spelers die ze voor zich zullen krijgen.

“Het doel is dat onze scheidsrechters de spelers een stap voor blijven en precies weten wie ze voor zich zullen krijgen. Als de scheidsrechter voor een bepaalde match wordt aangeduid, dan zullen onze matchanalisten hem en zijn team uitvoerig briefen over de spelers van de twee teams.”

Iedereen weze gewaarschuwd…

Chris Tetaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content