Het contract van het AS Romaboegbeeld loopt nog tot 2014 maar nu al staat vast dat Francesco Totti van de Amerikaanse eigenaars van de club tot zijn veertigste mag sjotten.

Dat heeft niet alleen met zijn sportieve inbreng te maken, al is Totti op zijn 36e nog één van de protagonisten in de Serie A. Op tournee in de VS realiseerden ze zich bij AS Roma hoe groot de impact en de marketingwaarde van Totti 'worldwide' is. Tijdens de stage van de ploeg reed Saoudische student met een gepersonaliseerde nummerplaat met 'Totti' liefst 27 uur van Colorado naar Florida om zijn idool even te zien.

Dus wil men voor juni het contract aanpassen via een verlenging met telkens één jaar én een optie op een bijkomend seizoen. Niet zonder reden gaf clubeigenaar James Pallotta bij het bericht over de bouw van het nieuwe stadion aan dat hij hoopte dat Totti in dat nieuwe stadion het eerste doelpunt zou scoren. De geplande opening van dat nieuwe stadion is voorzien voor ten vroegste 2016.

Francesco Totti debuteerde in 1993 in de Serie A, net geen zeventien jaar oud. In 2009 kreeg hij een contract tot 2014 waarbij hij 4,8 miljoen per jaar verdient (het toploon in de Serie A bedraagt zes miljoen euro), met de belofte dat hij na zijn carrière een andere functie krijgt bij de club van zijn hart.

Het contract van het AS Romaboegbeeld loopt nog tot 2014 maar nu al staat vast dat Francesco Totti van de Amerikaanse eigenaars van de club tot zijn veertigste mag sjotten. Dat heeft niet alleen met zijn sportieve inbreng te maken, al is Totti op zijn 36e nog één van de protagonisten in de Serie A. Op tournee in de VS realiseerden ze zich bij AS Roma hoe groot de impact en de marketingwaarde van Totti 'worldwide' is. Tijdens de stage van de ploeg reed Saoudische student met een gepersonaliseerde nummerplaat met 'Totti' liefst 27 uur van Colorado naar Florida om zijn idool even te zien. Dus wil men voor juni het contract aanpassen via een verlenging met telkens één jaar én een optie op een bijkomend seizoen. Niet zonder reden gaf clubeigenaar James Pallotta bij het bericht over de bouw van het nieuwe stadion aan dat hij hoopte dat Totti in dat nieuwe stadion het eerste doelpunt zou scoren. De geplande opening van dat nieuwe stadion is voorzien voor ten vroegste 2016. Francesco Totti debuteerde in 1993 in de Serie A, net geen zeventien jaar oud. In 2009 kreeg hij een contract tot 2014 waarbij hij 4,8 miljoen per jaar verdient (het toploon in de Serie A bedraagt zes miljoen euro), met de belofte dat hij na zijn carrière een andere functie krijgt bij de club van zijn hart.