In een openhartig interview in het Duitse weekblad Sport Bild maakte de 28-jarige Franck Ribéry tijd om te praten over zijn imago.

"Ik heb vaak het gevoel dat ik in Frankrijk sommige mensen hinder", verklaarde de 54-voudige international, die na het WK van 2010 in Zuid-Afrika werd geschorst doordat hij in opstand was gekomen tegen toenmalig bondscoach Raymond Domenech. "In Beieren voel ik me vrij. Maar wanneer ik thuiskom in Frankrijk, moet ik vooral opletten wat ik doe en wat ik zeg. Dat stoort me."

Op de vraag of hij ooit overwoog te stoppen voor de nationale ploeg reageerde de offensieve middenvelder heel categoriek.

"Nee, nooit", poneert Ribéry. Ik ben altijd heel fier dat ik de kleuren van mijn land kan en mag verdedigen. Zolang ik goede prestaties kan blijven leveren en ik een oproeping krijg, zal ik het maximale geven. Ik draag dat truitje en mijn nationaliteit stevig in mijn hart." (FV)

In een openhartig interview in het Duitse weekblad Sport Bild maakte de 28-jarige Franck Ribéry tijd om te praten over zijn imago."Ik heb vaak het gevoel dat ik in Frankrijk sommige mensen hinder", verklaarde de 54-voudige international, die na het WK van 2010 in Zuid-Afrika werd geschorst doordat hij in opstand was gekomen tegen toenmalig bondscoach Raymond Domenech. "In Beieren voel ik me vrij. Maar wanneer ik thuiskom in Frankrijk, moet ik vooral opletten wat ik doe en wat ik zeg. Dat stoort me." Op de vraag of hij ooit overwoog te stoppen voor de nationale ploeg reageerde de offensieve middenvelder heel categoriek. "Nee, nooit", poneert Ribéry. Ik ben altijd heel fier dat ik de kleuren van mijn land kan en mag verdedigen. Zolang ik goede prestaties kan blijven leveren en ik een oproeping krijg, zal ik het maximale geven. Ik draag dat truitje en mijn nationaliteit stevig in mijn hart." (FV)