"AA Gent-voorzitter Ivan De Witte heeft aan ons te kennen gegeven tot een akkoord te willen komen met Francky Dury en SV Zulte Waregem", meldt laatstgenoemde club op zijn website.

"We gaan ervan uit dat AA Gent hieromtrent zo spoedig mogelijk initiatief zal nemen".

Dury is al negen jaar coach bij Zulte Waregem. In 2005 promoveerde hij met de West-Vlamingen naar eerste klasse.

In zijn eerste seizoen in de topklasse voerde Dury de club meteen naar bekerwinst en werd hij uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. Dit seizoen leidde hij Zulte Waregem naar een plaats in play-off I. Hij heeft er nog een contract tot 2012.

Bij AA Gent zou Dury de opvolger worden van Michel Preud'homme, die een contract tekende bij de Nederlandse landskammioen Twente.

"AA Gent-voorzitter Ivan De Witte heeft aan ons te kennen gegeven tot een akkoord te willen komen met Francky Dury en SV Zulte Waregem", meldt laatstgenoemde club op zijn website. "We gaan ervan uit dat AA Gent hieromtrent zo spoedig mogelijk initiatief zal nemen". Dury is al negen jaar coach bij Zulte Waregem. In 2005 promoveerde hij met de West-Vlamingen naar eerste klasse. In zijn eerste seizoen in de topklasse voerde Dury de club meteen naar bekerwinst en werd hij uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. Dit seizoen leidde hij Zulte Waregem naar een plaats in play-off I. Hij heeft er nog een contract tot 2012. Bij AA Gent zou Dury de opvolger worden van Michel Preud'homme, die een contract tekende bij de Nederlandse landskammioen Twente.