Francky Dury gaat op 1 augustus aan de slag als technisch directeur bij de Belgische Voetbalbond (KBVB). Hij volgt dan Michel Sablon op, die op pensioen gaat. Dat meldt de KBVB. Dury ondertekende een contract voor drie jaar met optie voor een langdurige verbintenis.

Ontslagen

De 53-jarige voormalige politieman was vorig seizoen nog als hoofdcoach bij AA Gent aan de slag, maar werd er na één seizoen bedankt voor bewezen diensten. Dury hoopte op een overgang naar Club Brugge, maar toen Adrie Koster daar uiteindelijk toch mocht blijven, bleef hij zonder club achter.

Voordien was Dury negen seizoenen aan de slag als trainer bij Zulte Waregem, waarmee hij in 2005 de promotie naar eerste klasse afdwong. In hun eerste seizoen in de Pro League won Dury met het bescheiden Zulte Waregem de Beker van België. Daarnaast werd hij dat jaar ook verkozen tot 'Trainer van het Jaar'.

Ondertussen was Dury van augustus 2009 tot de lente van 2010 aan de slag als assistent van toenmalig interim-bondscoach Frank Vercauteren en kent hij het huis dus goed. (Belga/KVDA)

Francky Dury gaat op 1 augustus aan de slag als technisch directeur bij de Belgische Voetbalbond (KBVB). Hij volgt dan Michel Sablon op, die op pensioen gaat. Dat meldt de KBVB. Dury ondertekende een contract voor drie jaar met optie voor een langdurige verbintenis. Ontslagen De 53-jarige voormalige politieman was vorig seizoen nog als hoofdcoach bij AA Gent aan de slag, maar werd er na één seizoen bedankt voor bewezen diensten. Dury hoopte op een overgang naar Club Brugge, maar toen Adrie Koster daar uiteindelijk toch mocht blijven, bleef hij zonder club achter. Voordien was Dury negen seizoenen aan de slag als trainer bij Zulte Waregem, waarmee hij in 2005 de promotie naar eerste klasse afdwong. In hun eerste seizoen in de Pro League won Dury met het bescheiden Zulte Waregem de Beker van België. Daarnaast werd hij dat jaar ook verkozen tot 'Trainer van het Jaar'. Ondertussen was Dury van augustus 2009 tot de lente van 2010 aan de slag als assistent van toenmalig interim-bondscoach Frank Vercauteren en kent hij het huis dus goed. (Belga/KVDA)