Een carrière als coach verloopt met pieken en dalen, dat weet ook Frank Rijkaard (51) alweer een tijdje. Als bondscoach van Oranje nam de Surinamer na de verloren halve finale op het EK in Nederland en België in 2000. Rijkaard was de eerste trainer die degradeerde met Sparta uit Rotterdam (2002) met onze landgenoten Brian Vandenbussche en Davy De fauw, maar de 73-voudige international won in 2006 ook de Champions League met Barcelona.

"Ik ben dankbaar voor alles wat ik bereikte in het voetbal", oppert Rijkaard in Voetbal International. "Maar nu ga ik liever andere dingen doen en naar wedstrijden kijken of een beetje napraten. Ik heb alleszins geen zin tot mijn zestigste op een veld te staan."

Sinds januari vorig jaar, toen de ex-speler van Ajax en AC Milan werd ontslagen als bondscoach van Saudi-Arabië, is Rijkaard niet meer actief in het voetbal.

Een carrière als coach verloopt met pieken en dalen, dat weet ook Frank Rijkaard (51) alweer een tijdje. Als bondscoach van Oranje nam de Surinamer na de verloren halve finale op het EK in Nederland en België in 2000. Rijkaard was de eerste trainer die degradeerde met Sparta uit Rotterdam (2002) met onze landgenoten Brian Vandenbussche en Davy De fauw, maar de 73-voudige international won in 2006 ook de Champions League met Barcelona."Ik ben dankbaar voor alles wat ik bereikte in het voetbal", oppert Rijkaard in Voetbal International. "Maar nu ga ik liever andere dingen doen en naar wedstrijden kijken of een beetje napraten. Ik heb alleszins geen zin tot mijn zestigste op een veld te staan."Sinds januari vorig jaar, toen de ex-speler van Ajax en AC Milan werd ontslagen als bondscoach van Saudi-Arabië, is Rijkaard niet meer actief in het voetbal.