De club heeft het nieuws ondertussen officieel bevestigd. Vercauteren treedt op 30 oktober in dienst en krijgt een contract tot 30 juni 2013, met optie op een langer verblijf.

Sporting gaat donderdag in de groepsfase van de Europa League op bezoek bij Racing Genk, de club waarmee Vercauteren in 2011 kampioen werd. De Brusselaar vertrok daarna naar Al-Jazira in Abu Dhabi maar werd er in maart 2012 ontslagen. Sindsdien zat hij zonder functie.

Sporting Lissabon ontsloeg op 5 oktober zijn trainer Ricardo Sa Pinto. De club staat met 1 op 6 laatste in zijn poule in de Europa League en pas elfde in de Portugese competitie met 6 punten uit zes matchen. (Belga/INM)

De club heeft het nieuws ondertussen officieel bevestigd. Vercauteren treedt op 30 oktober in dienst en krijgt een contract tot 30 juni 2013, met optie op een langer verblijf. Sporting gaat donderdag in de groepsfase van de Europa League op bezoek bij Racing Genk, de club waarmee Vercauteren in 2011 kampioen werd. De Brusselaar vertrok daarna naar Al-Jazira in Abu Dhabi maar werd er in maart 2012 ontslagen. Sindsdien zat hij zonder functie. Sporting Lissabon ontsloeg op 5 oktober zijn trainer Ricardo Sa Pinto. De club staat met 1 op 6 laatste in zijn poule in de Europa League en pas elfde in de Portugese competitie met 6 punten uit zes matchen. (Belga/INM)