De Franse minister van Begroting, Jérôme Cahuzac, is niet te spreken over het mogelijke loon van Zlatan Imbrahimovic. De Zweed zou bij Paris Saint-Germain 15 miljoen euro per jaar verdienen.

'Niet indrukwekkend, maar onfatsoenlijk'

"Op een moment dat iedereen zijn steentje moet bijdragen, is dat een onfatsoenlijk loon. Iedereen kent de vreselijke gevolgen van de crisis, die trouwens veroorzaakt is doordat de financiële markten belangrijker werden dan de traditionele economie", aldus Cahuzac in een interview met de radiozender Europe 1. "Diezelfde praktijk lijkt zich ook in de voetbalwereld almaar meer te manifesteren."

Rampzalige gevolgen

"Men kan vrezen voor mogelijk rampzalige gevolgen. Iedereen weet dat er veel clubs zijn, vooral in Zuid-Europa, die zwaar in de schulden zitten", zei Cahuzac nog.

Hij kreeg steun van de Franse minister van Sport, Valérie Fourneyron, zij het gematigder. Zij noemde de bedragen die de ronde doen "astronomisch en onredelijk."

Recente transfer

De Parijse voetbalclub heeft de aanvaller Ibrahimovic, die van AC Milan komt, woensdag voorgesteld aan de pers in het stadion, en aan de fans op de Champs-Élysées. (Belga/GM)

De Franse minister van Begroting, Jérôme Cahuzac, is niet te spreken over het mogelijke loon van Zlatan Imbrahimovic. De Zweed zou bij Paris Saint-Germain 15 miljoen euro per jaar verdienen.'Niet indrukwekkend, maar onfatsoenlijk'"Op een moment dat iedereen zijn steentje moet bijdragen, is dat een onfatsoenlijk loon. Iedereen kent de vreselijke gevolgen van de crisis, die trouwens veroorzaakt is doordat de financiële markten belangrijker werden dan de traditionele economie", aldus Cahuzac in een interview met de radiozender Europe 1. "Diezelfde praktijk lijkt zich ook in de voetbalwereld almaar meer te manifesteren."Rampzalige gevolgen"Men kan vrezen voor mogelijk rampzalige gevolgen. Iedereen weet dat er veel clubs zijn, vooral in Zuid-Europa, die zwaar in de schulden zitten", zei Cahuzac nog. Hij kreeg steun van de Franse minister van Sport, Valérie Fourneyron, zij het gematigder. Zij noemde de bedragen die de ronde doen "astronomisch en onredelijk."Recente transferDe Parijse voetbalclub heeft de aanvaller Ibrahimovic, die van AC Milan komt, woensdag voorgesteld aan de pers in het stadion, en aan de fans op de Champs-Élysées. (Belga/GM)