Frank Leboeuf over...

... Vincent Kompany:

"Het is aan de Belgen om zich nu in vraag te stellen. Wie wat wil winnen, moet nijdiger worden. Niet de brave jongens blijven. Als ik de Belgen bezig zag, had ik de indruk dat er een soort collectief failliet aan de gang was. Ik had het er nog over met Vincent Kompany, omdat we samen werkten voor dezelfde Amerikaanse zender. Ik denk dat zijn kwaliteiten als leider ontzettend ontbraken. Maar waren die voldoende geweest, was hij er wel geweest? Je hebt meerdere leiders nodig."

... Eden Hazard:

"Kevin De Bruyne was een teleurstelling. Het hele jaar door heeft hij bij City getoond dat hij een grote speler was. Eden Hazard beviel me wel. De avond dat hij een grootse prestatie leverde, hebben jullie Hongarije verpletterd. In wedstrijden waarin hij maar matig was, had België het moeilijk. Het collectief hing heel hard af van hem. Maar goed, al die sterren mogen verzachtende omstandigheden pleiten. Ze hebben allemaal enorm veel wedstrijden gespeeld en kwamen uitgeput naar Frankrijk. Daarom denk ik dat een WK in Qatar, dat in de winter gaat gespeeld worden, interessant is. Daar gaan we misschien jongens krijgen in de vorm van hun leven. Ronaldo was op elk EK of WK uitgeput."

... Marc Wilmots:

'Voor je zo hard bent tegenover hem, moet je hem ook een eerbetoon brengen. Hij heeft deze ploeg naar een ander niveau getild en heeft iets gecreëerd. Hij was niet de hoofdverantwoordelijke dat ploeg ten onder is gegaan op dit EK. Nu, ongetwijfeld heeft hij tactische fouten gemaakt en dingen uitgeprobeerd die niet hebben gewerkt. Maar om naar een nog hoger niveau te gaan, hebben de Belgen iemand anders nodig. Als het ook met die man niet lukt, moeten jullie misschien tot de conclusie komen dat de schuld bij de spelers ligt.'

Lees het hele interview met Frank Leboeuf in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 13 juli.

Frank Leboeuf over...... Vincent Kompany:"Het is aan de Belgen om zich nu in vraag te stellen. Wie wat wil winnen, moet nijdiger worden. Niet de brave jongens blijven. Als ik de Belgen bezig zag, had ik de indruk dat er een soort collectief failliet aan de gang was. Ik had het er nog over met Vincent Kompany, omdat we samen werkten voor dezelfde Amerikaanse zender. Ik denk dat zijn kwaliteiten als leider ontzettend ontbraken. Maar waren die voldoende geweest, was hij er wel geweest? Je hebt meerdere leiders nodig."... Eden Hazard:"Kevin De Bruyne was een teleurstelling. Het hele jaar door heeft hij bij City getoond dat hij een grote speler was. Eden Hazard beviel me wel. De avond dat hij een grootse prestatie leverde, hebben jullie Hongarije verpletterd. In wedstrijden waarin hij maar matig was, had België het moeilijk. Het collectief hing heel hard af van hem. Maar goed, al die sterren mogen verzachtende omstandigheden pleiten. Ze hebben allemaal enorm veel wedstrijden gespeeld en kwamen uitgeput naar Frankrijk. Daarom denk ik dat een WK in Qatar, dat in de winter gaat gespeeld worden, interessant is. Daar gaan we misschien jongens krijgen in de vorm van hun leven. Ronaldo was op elk EK of WK uitgeput."... Marc Wilmots:'Voor je zo hard bent tegenover hem, moet je hem ook een eerbetoon brengen. Hij heeft deze ploeg naar een ander niveau getild en heeft iets gecreëerd. Hij was niet de hoofdverantwoordelijke dat ploeg ten onder is gegaan op dit EK. Nu, ongetwijfeld heeft hij tactische fouten gemaakt en dingen uitgeprobeerd die niet hebben gewerkt. Maar om naar een nog hoger niveau te gaan, hebben de Belgen iemand anders nodig. Als het ook met die man niet lukt, moeten jullie misschien tot de conclusie komen dat de schuld bij de spelers ligt.'Lees het hele interview met Frank Leboeuf in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 13 juli.