Club Brugge maakte woensdagavond de transfer bekend van de 27-jarige Zweed Fredrik Stenman. Hij ondertekende een contract voor drie seizoenen.

Stenman begon zijn carrière in 2000 bij Västeras. Daarna speelde hij voor Elfsborg (2002-2003) en Djurgardens (2003-2005). Met Djurgardens werd hij in 2003 en 2005 kampioen. Het Duitse Bayer Leverkusen haalde hem weg bij de Zweedse landskampioen. Na anderhalf seizoen trok Stenman naar FC Groningen. Hij speelde 133 wedstrijden in de Nederlandse eredivisie. Stenman is een voormalige belofteninternational en werd ook enkele keren voor de A-kern van Zweden geselecteerd.

"De voorbije maanden hebben we een profiel opgemaakt met de kwaliteiten die een linksachter van Club Brugge moet hebben en daar beantwoordt Stenman perfect aan", verduidelijkte sportmanager Henk Mariman. "Zowel verdedigend als aanvallend biedt hij een meerwaarde. Hij heeft loopvermogen, voetballend vermogen en een sterke persoonlijkheid."

Stenman zelf ziet Club Brugge als een nieuwe stap voorwaarts. "Club Brugge is een grote club in België. Ik kom niet naar hier om voor de derde of vierde plaats te spelen. Ik wil met Club voor de titel gaan. Ik ben iemand die er vol voor gaat en niet snel opgeeft," zei de Zweed.

Club Brugge maakte woensdagavond de transfer bekend van de 27-jarige Zweed Fredrik Stenman. Hij ondertekende een contract voor drie seizoenen.Stenman begon zijn carrière in 2000 bij Västeras. Daarna speelde hij voor Elfsborg (2002-2003) en Djurgardens (2003-2005). Met Djurgardens werd hij in 2003 en 2005 kampioen. Het Duitse Bayer Leverkusen haalde hem weg bij de Zweedse landskampioen. Na anderhalf seizoen trok Stenman naar FC Groningen. Hij speelde 133 wedstrijden in de Nederlandse eredivisie. Stenman is een voormalige belofteninternational en werd ook enkele keren voor de A-kern van Zweden geselecteerd. "De voorbije maanden hebben we een profiel opgemaakt met de kwaliteiten die een linksachter van Club Brugge moet hebben en daar beantwoordt Stenman perfect aan", verduidelijkte sportmanager Henk Mariman. "Zowel verdedigend als aanvallend biedt hij een meerwaarde. Hij heeft loopvermogen, voetballend vermogen en een sterke persoonlijkheid." Stenman zelf ziet Club Brugge als een nieuwe stap voorwaarts. "Club Brugge is een grote club in België. Ik kom niet naar hier om voor de derde of vierde plaats te spelen. Ik wil met Club voor de titel gaan. Ik ben iemand die er vol voor gaat en niet snel opgeeft," zei de Zweed.