Gareth Bale, de wervelwind uit Wales op de linkerflank van Tottenham, is door zijn collega's uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Engeland. De 23-jarige international liet in de prestigieuze verkiezing Juan Mata (Chelsea), Luis Suárez (Liverpool), Robin van Persie (Manchester United), Michael Carrick (Manchester United) en Rode Duivel Eden Hazard (Chelsea) achter zich.

Naast Speler van het Jaar werd de ploeggenoot van Moussa Dembélé en Jan Vertonghen ook bekroond als Beste Jongere. Voor deze trofee kwamen met Christian Benteke, Romelu Lukaku en opnieuw Eden Hazard drie Rode Duivels in aanmerking, maar ze moesten allemaal hun meerdere erkennen in Gareth Bale. Na Andy Gray en Cristiano Ronaldo is het nog maar de derde keer dat een speler beide trofeeën in de wacht sleept. Gareth Bale vond in de Premier League negentien keer de weg naar het doel en acteert al maanden op een hoog niveau. Onlangs werd de tegenstander van de nationale ploeg voor de WK-kwalificatiewedstrijden nog in verband gebracht met Real Madrid. In het elftal pronken wel de namen van twee landgenoten. Eden Hazard en Jan Vertonghen eisten in hun eerste seizoen op Engelse bodem meteen een plaats op. Een hoopgevend signaal.

Gareth Bale, de wervelwind uit Wales op de linkerflank van Tottenham, is door zijn collega's uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Engeland. De 23-jarige international liet in de prestigieuze verkiezing Juan Mata (Chelsea), Luis Suárez (Liverpool), Robin van Persie (Manchester United), Michael Carrick (Manchester United) en Rode Duivel Eden Hazard (Chelsea) achter zich. Naast Speler van het Jaar werd de ploeggenoot van Moussa Dembélé en Jan Vertonghen ook bekroond als Beste Jongere. Voor deze trofee kwamen met Christian Benteke, Romelu Lukaku en opnieuw Eden Hazard drie Rode Duivels in aanmerking, maar ze moesten allemaal hun meerdere erkennen in Gareth Bale. Na Andy Gray en Cristiano Ronaldo is het nog maar de derde keer dat een speler beide trofeeën in de wacht sleept. Gareth Bale vond in de Premier League negentien keer de weg naar het doel en acteert al maanden op een hoog niveau. Onlangs werd de tegenstander van de nationale ploeg voor de WK-kwalificatiewedstrijden nog in verband gebracht met Real Madrid. In het elftal pronken wel de namen van twee landgenoten. Eden Hazard en Jan Vertonghen eisten in hun eerste seizoen op Engelse bodem meteen een plaats op. Een hoopgevend signaal.