Hoewel hij met een transfersom van 100 miljoen euro de duurste voetballer aller tijden is, zal ook Gareth Bale moeten knokken voor zijn plaats in de basis bij Real Madrid. Dat zegt alvast de assistent-trainer van de Koninklijke, Paul Clement, aan BBC Sport.

"Er is heel wat concurrentie voor de plaatsen. Niemand krijgt garanties voor wat dan ook. Coach Carlo Ancelotti heeft een duidelijk idee over hoe hij Bale wil inzetten, maar dingen kunnen veranderen." Bale begon zijn carrière bij Southampton als linksachter. Na zijn transfer naar Tottenham schoof hij geleidelijk door naar een meer aanvallende rol. Dat mondde vorig seizoen uit in 21 doelpunten voor de Spurs. Dat zijn er wel nog altijd dertien minder dan Cristiano Ronaldo in La Liga.

"Gareth kan op verschillende posities spelen, hij is veelzijdig genoeg", gaat Paul Clement verder. "Het wordt een interessante oefening om iedereen in te passen. Het is ons doel zo snel mogelijk voor iedereen de beste plaats te vinden. Gareth kan scoren maar ook doelpunten aanbrengen. We hebben al heel wat talent voorin. Benzema is een topspeler terwijl ook Isco vanuit het middenveld dit seizoen al drie keer scoorde."

Bale debuteert in principe op 14 september voor Real Madrid in de competitiewedstrijd bij Villarreal. (Belga/INM)

Hoewel hij met een transfersom van 100 miljoen euro de duurste voetballer aller tijden is, zal ook Gareth Bale moeten knokken voor zijn plaats in de basis bij Real Madrid. Dat zegt alvast de assistent-trainer van de Koninklijke, Paul Clement, aan BBC Sport. "Er is heel wat concurrentie voor de plaatsen. Niemand krijgt garanties voor wat dan ook. Coach Carlo Ancelotti heeft een duidelijk idee over hoe hij Bale wil inzetten, maar dingen kunnen veranderen." Bale begon zijn carrière bij Southampton als linksachter. Na zijn transfer naar Tottenham schoof hij geleidelijk door naar een meer aanvallende rol. Dat mondde vorig seizoen uit in 21 doelpunten voor de Spurs. Dat zijn er wel nog altijd dertien minder dan Cristiano Ronaldo in La Liga. "Gareth kan op verschillende posities spelen, hij is veelzijdig genoeg", gaat Paul Clement verder. "Het wordt een interessante oefening om iedereen in te passen. Het is ons doel zo snel mogelijk voor iedereen de beste plaats te vinden. Gareth kan scoren maar ook doelpunten aanbrengen. We hebben al heel wat talent voorin. Benzema is een topspeler terwijl ook Isco vanuit het middenveld dit seizoen al drie keer scoorde." Bale debuteert in principe op 14 september voor Real Madrid in de competitiewedstrijd bij Villarreal. (Belga/INM)