'In de afgelopen maanden was er serieuze vooruitgang geboekt over een BeNeLiga met een 'split season model'. Een Nederlands-Belgische delegatie had hierover begin maart een constructief onderhoud met de top van de UEFA onder leiding van voorzitter Aleksander Ceferin. De Nederlandse topclubs zetten het project nu stop omdat het benodigde draagvlak vandaag ontbreekt. Dat het Nederlandse clubvoetbal momenteel floreert terwijl het Belgische clubvoetbal het moeilijker heeft, speelt hier ongetwijfeld een rol in', klinkt het in de mededeling.

'De Pro League neemt akte van de Nederlandse positie, en wil in de komende maanden concrete stappen zetten om het Belgische clubvoetbal opnieuw vooruit te helpen. Lorin Parys, die morgen/vrijdag aan zijn mandaat als nieuwe CEO begint, en zijn team willen de Belgische clubs in de komende tijd overtuigen dat hier een momentum ligt voor een beter en moderner Belgisch topvoetbal.'

Ook in België was niet iedereen overtuigd van de voordelen van een BeNeLiga. Tegenkanting was er vooral van de kleinere clubs, die bij een grensoverschrijdende competitie niet meer op het hoogste niveau zouden aantreden. Er wacht de Pro League veel werk om de clubs achter de kar te krijgen met betrekking tot het competitieformat, dat vorig jaar verlengd werd tot en met het seizoen 2022-2023. Momenteel spelen er 18 teams in 1A, met verkorte play-offs. Voordien waren er jarenlang 16 eersteklassers. Het contract met rechtenhouder Eleven Sports loopt dan weer nog tot medio 2025.

'In de afgelopen maanden was er serieuze vooruitgang geboekt over een BeNeLiga met een 'split season model'. Een Nederlands-Belgische delegatie had hierover begin maart een constructief onderhoud met de top van de UEFA onder leiding van voorzitter Aleksander Ceferin. De Nederlandse topclubs zetten het project nu stop omdat het benodigde draagvlak vandaag ontbreekt. Dat het Nederlandse clubvoetbal momenteel floreert terwijl het Belgische clubvoetbal het moeilijker heeft, speelt hier ongetwijfeld een rol in', klinkt het in de mededeling. 'De Pro League neemt akte van de Nederlandse positie, en wil in de komende maanden concrete stappen zetten om het Belgische clubvoetbal opnieuw vooruit te helpen. Lorin Parys, die morgen/vrijdag aan zijn mandaat als nieuwe CEO begint, en zijn team willen de Belgische clubs in de komende tijd overtuigen dat hier een momentum ligt voor een beter en moderner Belgisch topvoetbal.' Ook in België was niet iedereen overtuigd van de voordelen van een BeNeLiga. Tegenkanting was er vooral van de kleinere clubs, die bij een grensoverschrijdende competitie niet meer op het hoogste niveau zouden aantreden. Er wacht de Pro League veel werk om de clubs achter de kar te krijgen met betrekking tot het competitieformat, dat vorig jaar verlengd werd tot en met het seizoen 2022-2023. Momenteel spelen er 18 teams in 1A, met verkorte play-offs. Voordien waren er jarenlang 16 eersteklassers. Het contract met rechtenhouder Eleven Sports loopt dan weer nog tot medio 2025.